Omleta taraneasca
Cand ramai in pana de idei si mai ales pentru un mic dejun pe cinste (cine mai are timp pentru asa ceva), omleta te scoate din necaz. Se face repede din orice ai la indemana, oua sa fie….
Ingrediente: 4 oua, 3 felii de slanina, bucatele de carnat, o ceapa mica, 2 bucati branza topita, sare, piper, boia
Mod de preparare: Se taie felii subtiri slanina, carnatul si ceapa, dupa care se pun in tigaie la prajit. Intre timp se bat ouale in care se taie bucatele branza.
.
Se condimenteaza dupa preferinta. Cand slanina si carnatul au lasat suficienta grasime, se toarna ouale batute si se lasa sa se inchege sub capac. Eu folosesc o tigaie teflonata dubla „Grunberg”. In ea se pun pe una din piese slaninuta si carnatul, se adauga ouale, se lasa sa se prinda dupa care se intoarce pe cealalta tigaie prin rasucire.
.
Este o tigaie minunata pentru carne la gratar, paine prajita cu putin ulei si usturoi, omleta….si se gaseste in comert la un pret rezonabil.
Se serveste cu salata sau muratura.
…Tigaie am si eu dar fara capac si o numesc grill ! Am dat pe el 45 lei acum vreo doi ani si il folosesc zilnic, avand multiple intrebuintari. Omleta inca nu a fost cazul.
Comentariu de mariana | ianuarie 10, 2012
Este minunata.
Comentariu de ghiocel07 | ianuarie 11, 2012
cu siguranta o idee buna, rapida si gustoasa! Pupici ghiocel
Comentariu de delicii | ianuarie 11, 2012
Daca este omleta, nu lipsesc de la masa! Arata minunat! Pupici
Comentariu de Simona | ianuarie 11, 2012