Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Fursecuri „caise”

Astazi prietena mea dorea o reteta de „caise”, am dat alarma pe forum si am primit o reteta de la Oana. M-am gandit sa incerc si eu, dar pentru aluat am folosit reteta de la mama mea si pentru crema reteta Oanei.

Ingrediente: 4 oua intregi, 1 cana de zahar, 100 ml ulei, o lingurita rasa amoniac alimentar, zeama de lamaie, 600 gr faina, vanilie, coaja de lamaie.

Mod de preparare: Ouale se freaca bine cu zaharul, se adauga incet uleiul, se amesteca ca la maioneza. Se adauga amoniacul stins cu zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja de lamaie si faina treptat. Trebuie sa rezulte un aluat potrivit de tare.

Se fac bile de marimea egala si se pun in tava neunsa si se coc.

Se scobesc calde

si se umplu cu umplutura facuta din: un borcan gem de caise amestecat cu 1/2 pachet de unt, o parte din miezul scobit (in functie de consistenta) si esenta de rom.

Se lipesc cate doua. Se unge o parte cu sirop de caise (in care am pus putin praf de sofran) si o parte cu sirop de zmeura (cu putin colorant) si se tavalesc in zahar tos.

Sunt cam migalos de facut, dar sunt aspectuoase.

Anunțuri

Aprilie 1, 2010 - Posted by | Fursecuri |

7 comentarii »

  1. Chiar sunt aspectoase;;)..Yummi…

    Comentariu de Miha | Aprilie 1, 2010

  2. sunt superbe !aceste prajituri erau preferatele mele in copilarie !felicitari!

    Comentariu de rodica maria nastasoiu | Aprilie 2, 2010

  3. Foarte frumos! Bravo!

    Comentariu de Lavinia | Aprilie 2, 2010

  4. Pentru cei ce citesc in engleza, gasiti o reteta minunata pentru aceste „piersici” aici:

    http://cafechocolada.blogspot.com/2008/12/peaches-revisited.html

    Aluatul este mai usor, ducand la „piersici” foarte fragede.

    Comentariu de Flyingroo | Aprilie 12, 2010

  5. @Flyingroo-multumesc pentru informatiile pretioase din toate comentariile tale. Cred ca ai putea sa-ti faci un blog foarte util noua tuturor.

    Comentariu de ghiocel07 | Aprilie 12, 2010

  6. Ghiocel, merci mult de tot de apreciere, as vrea eu sa am timp de asa ceva! In putinul timp pe care il am ma perind prin blogurile doamnelor gospodine si ma bucur de reusitele culinare ale dumnealor, si de faptul ca romancele noastre harnicute au bloguri la fel de frumoase si cu retete la fel de bune ca si cele din alte parti ale lumii.

    Comentariu de Flyingroo | Aprilie 13, 2010

  7. Trebuie sa-ti faci timp, esti chiar priceputa si e pacat sa nu impartasesti si altora din experientele tale atat culinare car si de viata.
    Oricum te astept cu drag la mine pe blog.

    Comentariu de ghiocel07 | Aprilie 13, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: