Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Foi de napolitana cu crema de nuca si zahar ars

Ingrediente: 3 de foi napolitana, 2 pahare cu zahar, 2 pahare cu nuca, 2 oua, 125 gr unt

Mod de preparare: Intr-un vas se topeste zaharul pana se caramelizeaza. Se adauga untul taiat cubulete. Se amesteca pana se topeste untul, cu mare grija sa nu stropeasca. Se pune nuca taiata marunt sau data prin masina, se adauga ouale batute si se amesteca foarte bine si repede. Crema astfel obtinuta se se intinde calda intre foile de napolitana. Se preseaza usor, se pune o greutate si se lasa sa se raceasca. Se taie cand s-a racit.

septembrie 16, 2009 - Posted by | Prajitura cu foi | , ,

19 comentarii »

  1. […] acum studiez ce pot sa fac din ele desi nu ma omor dupa dulciurile care contin cu nuca, exceptand napolitana si crantul, adica un fel de boamboana cu nuca in zahar ars. Dar  sa vedem la ce este buna nuca. Am […]

    Pingback de Beneficiile miezului de nuca « Ghiocel07 | noiembrie 19, 2009

  2. wow, eu acum le vad la tine. Arata intr-un mare fel!(pacat ca nu pot mari poza) 10!

    Comentariu de mariana | ianuarie 12, 2010

  3. Uite mariana, am marit poza pentru tine.

    Comentariu de ghiocel07 | ianuarie 12, 2010

  4. wow ce bine arata
    multumesc d-na Ghiocel pentru reteta
    va doresc Paste fericit,multa sanatate si putere de munca

    Comentariu de vero79 | aprilie 3, 2010

  5. Prajitura aceasta o facea si mama mea…ar tb sa o incerc si eu, ca tare mi-a placut cand eram mica, plus ca in loc de crema, topea bomboane de lapte in unt…hmmm, delicios!
    Un weekend fain

    Comentariu de liana10 | mai 1, 2010

  6. @liana-bine ai vebit pe la mine. Incearca si o sa-ti placa.

    Comentariu de ghiocel07 | mai 1, 2010

  7. Am facut crema aseara,si este un deliciu!

    Multumesc mult si va doresc multa sanatate si noroc.

    Comentariu de constanta | mai 28, 2010

  8. defapt nu este nevoie sa adaugi neaparat nuca ptr ca nu-ti sta nimeni cu pistolul la tampla.poti adauga la fel de usor si niste alune(logic cu conditia sa nu fie sarate)

    Comentariu de eu | ianuarie 20, 2011

  9. @eu-nu a spus nimeni ca este obligatoriu, dar daca este „Foi de napolitana cu crema de nuca si zahar ars” atunci este nuca, daca este vorba de alune atunci este „…..cu crema de alune si zahar ars”. Oricum alunele sunt destul de scumpe asa ca raman la nuca. Poti incerca cu alune si-mi spui cum ti-au iesit foile.

    Comentariu de ghiocel07 | ianuarie 20, 2011

  10. sek

    Comentariu de vallentina | aprilie 23, 2011

  11. e super tare reteta a fkt.o shi mama shi e ffff gustoasa…..miammiamyyyy…..love this cakes…..

    Comentariu de stefy | iunie 9, 2011

  12. f buna, insa nu ai specificat marimea foilor de napolitana, astfel ca la mine nu a ajuns f bine crema pt foile pe care le-am avut

    Comentariu de Oana | iunie 19, 2011

  13. Imi pare rau. Trebuia sa pui pe foaie si s-o tai dupa cata crema ai.

    Comentariu de ghiocel07 | iunie 19, 2011

  14. este foarte buna si delicioasa si copiilor mei le place multumesc mi-a iesit perfect

    Comentariu de adriana | august 11, 2011

  15. ai dreptate si ma bucur ca are trecere in randul copiilor.

    Comentariu de ghiocel07 | august 11, 2011

  16. am facut si eu reteta si este foarte gustoasa

    Comentariu de valerica | octombrie 30, 2011

  17. […] […]

    Pingback de Mamici fericite de Aprilie 2011 - Pagina 1493 | decembrie 12, 2011

  18. Am si eu o intrebare! Ouale se bat cu jumatate din cantitatea de zahar sau nu? si cand adaug ouale iau cratita dupa foc? Mi-e teama sa nu se faca oul numai zdrente ca la ciorba. Va pup si astept raspuns!

    Comentariu de mary | ianuarie 5, 2012

  19. Daca respecti intocmai reteta nu are de ce sa-ti fie teama. O sa-ti reuseasca din prima. Ouale bat fara zahar. Dai cratita de pe foc, le pui si amesteci repede.

    Comentariu de ghiocel07 | ianuarie 5, 2012


Lasă un comentariu