Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Peste la tava

Ingrediente: 4-6 bucati de peste, 3 catei de usturoi, 2 rosii, cateva felii de ardei rosu, lamaie, foi de dafin, sare, piper, ulei de masline.

Mod de preparare: se spala pestele si se usuca cu un servet. Intr-o tava sau forma yena unsa cu putin ulei de masline se aseaza bucatile de peste. Se acopera cu felii de rosie (decojita) si de ardei. Se adauga usturoiul feliat sau dat prin presa. Pe fiecare bucata de peste se pune o felie de lamaie, se adauga o frunza de dafin si se condimenteaza cu sare si piper. Se toarna putina apa, se acopera cu folie alimentara de aluminiu (sau capac) si se da la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand cu o lingura se ia din sosul format si se pune peste peste. Cand este aproape gata, se ia folia, se adauga in sosul format cartofi fierti in prealabil si taiati cubulete. Se condimenteaza si se lasa la cuptor la foc mic pana se patrund. Se serveste imediat, dar este bun si a doua zi. In acest caz vasul se acopera cu capac sau folie, pentru ca sa nu se usuce cartofii.

Anunțuri

Septembrie 23, 2009 - Posted by | Peste

2 comentarii »

  1. Cât timp? De unde stiu cand e gata?

    Comentariu de Haiduc Stefan | Octombrie 17, 2009

  2. Pai nu m-am uitat la ceas, dar pestele se face repede si cartofii ii incerci cu furculita. Data viitoare o sa cronometrez. Succes la pregatit.

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 17, 2009


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: