Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Tocanita de ciuperci cu praz

 

Ingrediente: un fir de praz, o bucata carnat, o cutie ciuperci taiate – sunt bune si ciupercile proaspete, dar camara mea numai conserva avea-am facut si versuri :), 2 linguri ulei, sare, piper, marar, o lingurita faina, 2 linguri smantana

Mod de preparare: se taie prazul felii si se caleste in ulei pana devine sticlos, se adauga carnatul taiat bucatele si se lasa sub capac pana se patrund,

 .

apoi se adauga ciupecile, se condimenteaza si se tine pe foc mic pana scade zeama. Se adauga putina apa calda, se fierb impreuna pana tocanita este gata. Se gusta de sare si piper, se adauga un sos format din faina si smantana, se amesteca bine sa nu se ingroasa prea tare si sa se prinda de cratita.

.

In final se toaca o legatura de marar. Se serveste cu cartofi sau paste fainoase.

Pofta buna!

Anunțuri

Decembrie 19, 2011 - Posted by | Tocana | , ,

4 comentarii »

  1. hmmm..am o pofta de mancarica romaneasca ce n-ai vazut! Dar vin eu in tara peste o saptamana..abia astept!

    Comentariu de delicii | Decembrie 20, 2011

  2. Sa ai drum bun si ne „auzim” de acasa.

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 20, 2011

  3. ce bine arata si cred ca si la gust ,super fac si eu ca mie si la andreea ne plac ciupercutele iami iami.

    Comentariu de dn mari | Decembrie 20, 2011

  4. Nu am incercat niciodata combinatia de carnat-ciuperci. O idee foarte buna ptr viitor, mai ales ca arata delicios. Pupici

    Comentariu de Simona | Decembrie 21, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: