Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Pene cu costita afumata

Atunci cand sunt in pana de idei sau ma grabesc si vreau ceva gustos apelez la o reteta cu paste fainoase. Asa am facut si astazi. Cum in camara si frigider aveam ceva ingrediente am facut „pene” cu costita afumata.

Ingrediente: 200 gr pene (macaroane scurte), 100 gr costita afumata, o rosie mare, 3 fire ceapa verde – ridichile sunt pentru simetrie si decor 🙂

Mod de preparare: se fierb penele „al dente” conform indicatiilor de pe pachet. Intr-o craticioara se pune costita afumata taiata felii, nu este nevoie de ulei pentru ca prin prajire ea lasa suficienta grasime. Cand este putin prajita se adauga ceapa taiata  rondele, se calesc putin impreuna dupa care se adauga rosia bucatele. Se pune capacul pe cratita se se lasa sa-si transfere aromele. Daca nu este suficient sos se pot adauga 2-3 linguri de bulion si putina apa. Nu am pus sare si piper, costita fiind suficient de condimentata.

Singurul condiment, cateva frunze de busuioc tocat marunt (eu tai frunzele cu foarfeca 🙂

cu care am si decorat gustoasele „pene”.

Anunțuri

Octombrie 27, 2011 - Posted by | Paste fainoase | , ,

2 comentarii »

  1. Arata tare bine si … daca n`as fi la dieta ti`as cere o portie 🙂 Te pup

    Comentariu de Simona | Octombrie 27, 2011

  2. Fac alta portie cand termini cu dieta. O zi frumoasa iti doresc.

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 28, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: