Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Tort cu mere feliate

Ingrediente: 1 kg de mere, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, 6 linguri de apa, 2 plicuri zahar vanilat

Mod de preparare: se curata si taie merele feliute, peste care se stoarce putina lamaie. Se face un pandispan din ingredientele de mai sus (Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste si se dubleaza volumul, se toarna apa, urmata de faina. Se bat albusurile spuma, se incorporeza in amestecul de galbenus si se amesteca cu o spatula prin miscari de jos in sus). Intr-o cratita mai inalta se caramelizeaza cca 6 linguri de zahar cu care se imbraca peretii cratitei. Se aseaza merele peste care se toarna compozitia de pandispan.

 Se coace cca 40 min la temperatura medie in cuptorul preancalzit. Cand este gata se lasa sa se racoreasca in cratita,  se aseaza o farfurie peste cratita si se rastoarna. Rece se feliaza

si se serveste cu cu frisca

Din pacate nu am facut fotografii fiecarei faze. Alta data, promit….. Oricum este un tort usor de facut, cu ingrediente la indemana si se mananca….repede.

Anunțuri

August 30, 2011 - Posted by | Tort | ,

10 comentarii »

  1. Ce bine arata! Sotul e innebunit dupa tort de mere, o sa incerc si eu.
    Numai ca eu nu pot manca, mama lor de greturi!!!

    Comentariu de Alina | August 30, 2011

  2. Sunt greturi cu ochi?

    Comentariu de ghiocel07 | August 30, 2011

  3. 2 chiar 🙂 si cu maini si cu picioare.

    Comentariu de Alina | August 30, 2011

  4. De fapt unicul motiv din cauza caruia/careia(inca nu stiu) nu am mai putut sa gatesc dupa retele tale. De fapt nu am mai putut gati aproape deloc… Saraca fi-mea a mancat numai mancare cumparata… Dar revin in forta, promit 🙂

    Comentariu de Alina | August 30, 2011

  5. Ce ma bucur….Felicitari! Abia astept reactia Silviei. Sa ai grija de tine.

    Comentariu de ghiocel07 | August 30, 2011

  6. Te astept cu drag.

    Comentariu de ghiocel07 | August 30, 2011

  7. Astazi am facut tortul si atat Silvia cat si sotul au fost super incantati.
    Am gustat chiar si eu din el si recunosc ca daca nu eram in plina criza de gastrita as fi mancat cot la cot cu ei. Mi se pare mai comod decat tortul clasic de mere, unde merele sunt intregi. Asa chiar si Silvia a putut sa ia cu lingurita si a cerut a doua portie.

    Comentariu de Alina | Septembrie 11, 2011

  8. Daca Silvia a papat inseamna ca a fost bun. Uite, de acum ne bazam pe CTC-ul Silviei 🙂

    Comentariu de ghiocel07 | Septembrie 12, 2011

  9. Am facut inca o data, pentru ziua Silviei, dar am adus o mica modificare. Merele le-am pus pe straturi, un strat de mere, apoi pudrat cu scortisoara si nuca rasa, iar mere, iar scortisoara si nuci. Este absolut excelent.

    Comentariu de Alina | Noiembrie 7, 2011

  10. Buna idee. Incerc si eu. La multi ani pentru Silvia si voua toate cele bune.

    Comentariu de ghiocel07 | Noiembrie 7, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: