Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Inghetata cu nutella

Am cautat sa fac o inghetata bune si care sa mearga repede. Unde puteam sa gasesc, daca nu la LauraA. Orice cauti gasesti acolo. Laura, draga multumesc pentru inca o reteta pe care o fac cu mare drag, sunt sigura ca va fi o reusita.

Ingrediente: 350 gr nutella, 1 lingura rasa miere, 40 gr zahar, 10 gr amidon de porumb, 460 gr lapte, 200 gr frisca, alune de padure

Mod de preparare: Se dizolva amidonul in lapte, se adauga zaharul si se pune pe foc mic . Din momentul in care incepe sa fiarba, se mai lasa pe foc 5 minute, timp in care se amesteca continuu. Se ia cratita de pe foc si se adauga nutella si mierea,

se amesteca bine pana ce nutella este integrata complet in crema de lapte.

Se lasa crema sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, se mixeaza frisca partial (nu trebuie sa fie mixata bat ci doar cremoasa)

si se adauga cremei reci.

Se amesteca usor pana se incorporeaza crema in frisca.

Se baga inghetata la congelator si dupa primele 40 minute se scoate si se amesteca bine astfel incat sa se distruga cristalele de gheata formate. Se repeta operatia de 3 ori din 40 in 40 minute.

Dupa primele 40 minute, cand inghetata se intareste putin se adauga alunele zdrobite (in reteta originala se adauga stafide). Se baga din nou la congelator unde se lasa pana se intareste bine. Se serveste in cornete sau asa din caserola.

Este foarte cremoasa si nu s-a intarit foarte tare.

Anunțuri

August 8, 2011 - Posted by | Inghetata | , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: