Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Friptura de porc

Nu prea fac eu friptura de porc, este destul de grasa pentru colesterolul meu, dar o data in cincinal merge. Nu am pozat ingredientele si nici fazele. Descriu in cateva cuvinte procesul de „procesare” si finalul.

Bucata de ceafa de porc se taie in felii mai grose, se condimenteaza cu un mixt format din sare, piper, boia dulce, praf de usturoi (sau condimente pentru friptura de porc) si se lasa intr-un castron sa se marineze. Se pun apoi feliile de carne intr-o cratita antiaderenta incinsa. Se tin cateva minute dupa care se intorc, se adauga putina apa calda si se lasa sa fiarba sub capac. Din cand in cand ne uitam sa nu se prinda, mai adaugam foarte putina apa. Cand carnea este aproape gata, se lasa pana apa se evapora si carnea devine aurie dar si suculenta.

Se serveste cu carofi piure si salata de castraveti.

Atentie are multe calorii si colesterol!

Pofta buna.

Anunțuri

Iulie 24, 2011 - Posted by | Friptura | , ,

3 comentarii »

  1. calorii si colesterol dar macar simti ca mananci 🙂

    Comentariu de donalmafiei | August 10, 2011

  2. Ei, o data merge….nu ne cearta tanti doctor 🙂

    Comentariu de ghiocel07 | August 10, 2011

  3. Mod de preparare ..Carnea taiata felii se prajeste in tigaia incinsa cu ulei dupa ce se rumeneste o scoateti din tigaie in sosul ramas adaugati vinul apa si 1 cub knorr pui.Cand a inceput sa fiarba puneti faina amestecata cu o lingura de unt amestecati si lasati la fiert cateva minute sosul poate fii imbogatit cu rozmarin smantana.

    Comentariu de Panama foundation | August 20, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: