Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Tocanita din carne de porc cu sos de cascaval

Ingrediente tocanita: 400 gr carne porc, 1 ceapa mijlocie, 2 catei usturoi (eu am folosit ceapa si usturoi verde),  putin ulei, piper macinat, sare, boia de ardei

Ingrediente sos cascaval: 200 gr cascaval, 4-5 linguri smantana, 1 lingura unt, sare dupa gust

Ingrediente garnitura de cartofi: 400 gr cartofi, 1 legatura patrunjel verde, 1 ou, 5 linguri faina (eu am pus si putin pesmet si telemea) , sare dupa gust

Mod de preparare tocanita: Carnea se portioneaza in bucati mici. Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in putin ulei.

Se adauga carnea taiata si se condimenteaza cu sare, piper si boia iute.

Se toarna deasupra apa calda cat sa acopere bine carnea si se lasa sa fiarba la foc mic acoperit pana ce carnea se inmoaie (daca mai e nevoie se mai adauga cate putina apa) . Cand carnea se patrunde usor cu furculita se lasa tocanita descoperita sa fiarba mai departe pana apa scade si ramane un sos mai consistent.

 

Mod de preparare sos de cascaval: Intr-o tigaie se pune la incins 1 lingura unt , desupra careia se pun cei 200 g cascaval razuit si smantana. Se lasa sa dea cateva clocote bune , daca e prea gros sosul obtinut se mai adauga smantana si se condimenteaza cu sare.

 

Mod de preparare garnitura de cartofi:Cartofii curatati se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se strecoara si se zdrobesc. Se adauga patrunjelul tocat, 1 ou crud si circa 5 linguri faina (eu am adaugat gris si telemea rasa). Se condimenteaza cu sare si se prajesc in ulei. Se scot pe servetel de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Cand toate sunt gata

se aseaza pe o farfurie o parte de tocanita , placintele de cartofi si sos de cascaval.

Cam mult de munca, dar merita.

Multumesc Bucatareselor vesele.

Anunțuri

Mai 2, 2011 - Posted by | Tocana | , , ,

4 comentarii »

  1. Asta mancam azi ?

    Comentariu de sip | Mai 2, 2011

  2. Buna,

    Numele meu este Cristina Fulea si reprezint site-ul DivaHair.ro, unul dintre cele mai importante portal-uri pentru femei, din Romania.
    Te contactez pentru ca organizam in aceasta luna un concurs, in care vom promova mai multe bloguri de culinar. Provocarea va fi ca fiecare blogger sa faca cel putin o reteta gustoasa la alegere pentru una sau mai multe dintre dietele de pe site-ul nostru http://www.divahair.ro/diete_si_slabire/diete_a_-_z
    Daca iti surade ideea de a participa la acest concurs astept un e-mail la adresa Cristina.fulea@divainteractive.ro pentru a-ti trimite mai multe detalii despre concurs.
    Te rugam sa mentionezi si numele blogului tau pentru a evita orice confuzie.

    Multumim,
    Echipa DivaHair.ro

    Comentariu de Cristina | Mai 4, 2011

  3. Buna,
    In poze arata foarte gustos si as vrea sa incerc si eu ,insa am o nelamurire cu crochetele de cartofi,cand spui ca tu adaugi gris si telemea asta o adaugi in afara de ingredientele enumerate sau adaugi pentru inlocuirea fainei?Eu sincer ma feresc de faina prajita,e grea la stomac….astept un raspuns ,multumesc anticipat!!!

    Comentariu de Camelia | Octombrie 11, 2011

  4. @Camelia-poti inlocui faina cu gris. Important este sa se lege compozitia si sa nu se imprastie la prajit.

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 11, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: