Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Chec rece cu biscuiti

Am gasit o reteta interesanta aici, am adaptat-o putin in functie de ingredientele din camara mea si a iesit un dulce bun.

Ingrediente: 200 gr ciocolata, 100 gr margarina, 400 gr zahar tos, 150 gr biscuiti simpli, 150 ml apa, 250 gr lapte praf, 15 ml esenta de vanilie, o mana de alune de padure maruntite

Mod de preparare: Se pune apa la fiert cu zaharul si se amesteca pana se dizolva iar siropul se leaga bine. Se opreste focul si se incorporeaza ciocolata rupta bucati.

Dupa ce s-a topit, se adauga treptat laptele praf,

se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase.

La final se adauga margarina taiata bucati,

esenta de vanilie

si o mana de alune de padure maruntite.

Se toarna un strat din crema intr-o forma de chec unsa si tapetata cu folie alimentara.

Se aseaza un prim strat de biscuiti, se toarna crema, apoi se aseaza inca un strat de biscuiti, crema, biscuiti.

Se strange folia peste stratul de biscuiti si se pune la frigider.

Se lasa la rece pana se intareste, eventual peste noapte. Se trage cu grija de marginile foliei, se indeparteaza

se orneaza cu ce se doreste (eu am pus nuca de cocos, este destul de dulce pentru frisca)

si se taie checul felii mai groase.

Este un desert gustos, dulce si usor de facut.

Anunțuri

Mai 1, 2011 - Posted by | Chec | , ,

5 comentarii »

  1. chiar usor si arata bine…merita incercat:)
    multumesc…

    Comentariu de rokssana | Mai 1, 2011

  2. chiar usor si arata bine…merita incercat:)
    multumesc…duminica placuta..

    Comentariu de rokssana | Mai 1, 2011

  3. arata tare bine si pare atat de usor de facut . sunt mai mult ca sigura ca e si mai usor de mancat 🙂

    Comentariu de boscodina | Mai 1, 2011

  4. @rokssana-da, este usor de facut si nu necesita multe ingrediente, majoritatea se gasesc la casa omului
    @boscodina-foarte usor de mancat, mai ales de sotul meu, un mare devorator de dulciuri:)

    Comentariu de ghiocel07 | Mai 1, 2011

  5. Inca n-am gustat-o !

    Comentariu de sip | Mai 2, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: