Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Gogosi gaurite, cu dulceata

Ingrediente: 200 ml lapte, 2 oua, 1 plic drojdie uscata, 100 gr zahar, 50 ml ulei, 50 gr unt, esenta de vanilie, cca 600 g faina, un varf cutit sare, zahar pudra.

Mod de preparare: Se pune faina intr-un bol, se amesteca cu zaharul si drojdia. Se face o adancitura in mijloc si se adauga laptele si uleiul, ouale, esenta si putina sare. Se framanta bine. Dupa ce s-a obtinut un aluat omogen se adauga untul topit, putin cate putin si se framanta in continuare pana se incorporeaza tot (ca la cozonac ). Se lasa aluatul la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul. Din aluatul dospit se intind foi de grosimea unui deget, din care se decupeaza forme rotunde cu ajutorul unui pahar si cu un degetar se face o gaura in mijloc.

Se mai lasa incă 10 minute sa creasca apoi se prajesc in ulei incins pana se rumenesc pe ambele partii.

Se scot pe servete absorbante de hartie apoi se dau prin zahar pudra vanilat.

Gogosile se servesc simple sau cu dulceata.

Pofta buna!


Anunțuri

Martie 26, 2011 - Posted by | Gogosi |

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: