Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Prajitura interesanta cu mere

Reteta aceasta imi face de mult cu ochiul dar nu indrazneam s-o fac. Nu-mi imaginam cum poate sa iasa prajitura din ingrediente solide, fara oua, fara lapte, fara ulei….puse asa una peste alta. In cele din urma mi-am luat inima in dinti si am copiat repede reteta de la Danna, stiam ca ea face numai bunatati asa ca nu puteam da gres.

Ingrediente: 1 kg mere, 1 cana gris, 1 cana faina, 1 cana zahar, 200 gr margarina(sau unt daca nu o faceti de post), 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic praf copt, 200 gr nuca tocata, 2 lingurite scortisoara, 2 linguri miere(optional).

Mod de preparare: Merele se spala, se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare, se amesteca cu scortisoara si un plic de zahar vanilinat. Intr-un vas se pune cana de faina, cana de zahar si cana de gris, impreuna cu praful de copt si plicul de zahar vanilinat. Se amesteca bine, impartind mai apoi compozitia rezultata in 2 boluri. La fel se procedeaza si cu merele, se impart in 2 parti. Margarina se taie in 3 parti egale si fiecare parte se taie in cuburi sau felii mici.

Vasul in care urmeaza sa fie coapta prajitura se unge cu margarina si se tapeteaza cu pesmet.
Pe toata suprafata vasului se aseza 1/3 din margarina taiata cubulete.

Se continua cu 1/2 din compozitia de faina+gris+zahar,

apoi 1/2 din compozitia de mere.

Peste mere se adauga si cealalta jumatate de compozitie din gris+faina+zahar, inca 1/3 margarina cubulete pe toata suprafata, se aseaza si cealalta jumatate cantitate de mere.
Deasupra merelor se aseaza si ultima 1/3 de margarina cubulete. Se toaca nuca mai mare se presara deasupra merelor.

Se pune si putina miere deasupra apoi se da vasul la cuptor pentru cca 40 minute la foc moderat.

Se lasa sa se raceasca, dupa care se portioneaza.

Anunțuri

Martie 21, 2011 - Posted by | Prajitura | , ,

13 comentarii »

  1. Foarte buna am facut-o si tare demult, si parca avea si lapte praf.Dar e tare buna.
    te pup si-ti doresc o saptamana frumoasa.

    Comentariu de Micul | Martie 21, 2011

  2. A iesit bine dar cum este la gust/consistenta?
    Multumita de rezultat?

    Comentariu de LAVINIA | Martie 21, 2011

  3. Da, e buna ! O fac si eu fara margarina si nuca, in schimb cu mai multe straturi (foi). 10!

    Comentariu de mariana | Martie 21, 2011

  4. @Micul-multumesc. Am fost foarte sceptica…..

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 21, 2011

  5. @Lavinia-da, foarte buna, numai ca sotul meu zice ca este cam multa nuca.

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 21, 2011

  6. @mariana-ai pus unt?

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 21, 2011

  7. Nu! Fara unt sau margarina. Mai multe mere, insa si mai multe straturi de…praf ! Imi iese in genul prajiturii Alba ca zapada.

    Comentariu de mariana | Martie 21, 2011

  8. Trebuie sa incerc. Poate-mi trimiti reteta.

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 21, 2011

  9. Buna, cu ce as putea sa inlocuiesc nuca? Prajitura arata foarte bine si pare gustoasa dar gustul de nuca nu imi place.

    Comentariu de Mihaela | Martie 23, 2011

  10. Poti folosi alune nesarate dar poate ramane simpla dar cu mai multe straturi de mere.

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 23, 2011

  11. …1 cana faina, 1 cana gris, 1 cana zahar, zahar vanilat, 1 pf de copt. Se amesteca totul si se presara un strat pe fundul tavii. Se acopera apoi cu un strat de mere rase +jumatate cana zahar, coaja de lamaie, scortishoara, vanilie (mie imi place cu lamaie). Alternezi astfel pana se termina prafurile si merele. Eu aproximez destul de bine fara sa stiu cantitatile exacte. Se taie musai cand este rece si bineinteles dupa ce o pudrezi. De obicei o fac in tavi de chec si o tai felii !

    Comentariu de mariana | Martie 24, 2011

  12. Multumesc Mariana.

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 25, 2011

  13. Am facut si eu prajitura,a iesit super si la gust foarte buna,am sa o mai fac multumesc de reteta,am notat in carnetel.

    Comentariu de mary_dea | Martie 29, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: