Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Cotlet de porc inabusit

Ingrediente: 3-4 bucati de cotlet, sare, piper, usturoi granulat, zaatar (amestec de cimbru, oregano, maghiran, sare, seminte de susan si otetar mirositor), o lingura de ulei, o jumatate pahar vin alb si eventual si o jumatate pahar apa calda.

Mod de preparare: se curata si spala bine cotletul, se condimenteaza si se lasa sa se odihneasca cca 20 min intr-un castron.

Se unge cu foarte putin ulei cratita (eu folosesc una antiaderenta si nu necesita unsa), se incinge, se aseaza bucatile de carne, se pune capacul si se lasa la foc mic pana carnea prinde o crusta maronie.

Daca carnea are si grasime nu este necesar sa se puna imediat apa, ea se inabusa bine in suc propriu. La final se toarna o jumatate pahar vin alb, pentru savoare.

Se serveste cu cartofi natur si muratura.

Anunțuri

Februarie 5, 2011 - Posted by | Friptura | ,

4 comentarii »

  1. mmm,buuun,ce harnicuta ai fost!

    Comentariu de alison | Februarie 5, 2011

  2. Mda, am muncit ceva astazi….

    Comentariu de ghiocel07 | Februarie 5, 2011

  3. Eu n-am simtit vinul …

    Comentariu de sip | Februarie 7, 2011

  4. foarte frumos si foarte gustos si consistent trebuie sa fie

    Comentariu de Andra | Februarie 12, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: