Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Ciuperci la „capac”

De cateva zile sunt ispitita sa fac ciuperci la „capac”. Adica sa nu va inchipuiti ca folosesc capacul in loc de tigaie, dar asa le spune prietena mea. Pentru ca mi-a cumparat cateva ciuperci schampignon de „talie” mare, astazi nu am avut alta solutie decat sa le prepar, era pacat sa se strice.

Si sincer nu mi-a parut rau, desi ciupercile nu sunt „pasiunea” mea.

Ingrediente: cuperci schampignon mari, smantana, branza feta, sare, piper, boia dulce, zaatar si o tigaie antiaderenta.

Mod de preparare: se spala foarte bine ciupercile si se curata de pielita, se scoate piciorul si se taie in patru. Tigaia se unge cu o picatura de ulei de masline, mai bine zis se sterge cu un servetel stropit cu ulei. Se aseaza ciupercile cu palaria in jos, se condimenteaza, se pune in fiecare o lungurita cu varf de smantana (groasa) si cateva bucatele de branza feta. Cu piciorusele se procedeaza la fel (se aseaza in tava, se condimenteaza, se stropesc cu smantana si branza feta).

Se acopera tigaia cu un capac si se pune la foc mic, unde se lasa pana ciuercile devin moi, patrunse bine de toate mirodeniile, numai bune de mancat.

Cand sunt gata (cca 20 min) se servesc cu patrunjel verde si salata.

Anunțuri

Ianuarie 26, 2011 - Posted by | Mancare | , , ,

6 comentarii »

  1. multumim, o sa incercam. arata excelent!

    Comentariu de octavian | Ianuarie 26, 2011

  2. SUPER!! AM MANCAT CEVA APROPIAT!!ADICA FARA SMANTANA !!!

    Comentariu de constantin | Ianuarie 26, 2011

  3. Spor la treaba si ….pofta buna.

    Comentariu de ghiocel07 | Ianuarie 26, 2011

  4. Incearca si cu smantana, sper sa-ti placa.

    Comentariu de ghiocel07 | Ianuarie 26, 2011

  5. […] Reteta aici […]

    Pingback de Ciuperci la capac-video « Retetele Mamei | Februarie 10, 2011

  6. […] Reteta am luat-o de pe Retetele mamei, careia ii multumesc mult. […]

    Pingback de Criserb la Duelul Bucatarilor | Februarie 10, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: