Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Ciorba cu zeama de varza

Ingrediente: carne de vita, 3 morcovi, 1 telina, o mana de mazare si fasole, 1/2 ceapa, 2 catei de usturoi, o bucatica praz, un cartof, o cana zeama de varza (moare), sare, 2 linguri de bulion, 2 linguri ulei, frunze de patrunjel si leustean 

Legumele se taie cuburi 

nu foarte marunte, usturoiul felii si prazul la fel. La inceput se calesc in doua linguri de ulei ceapa, usturoiul si prazul, dupa care se adauga carnea taiata bucati si se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga un litru jumatate de apa, o lingurita de sare, se pune capacul si la foc mic se lasa sa fiarba pana carnea este aproape fiarta. Morcovii si telina se adauga in ciorba, urmate de mazare si fasole, ultimul fiind cartoful. Cand toate sunt fierte, se toarna zeama de varza (care-i da o savoare deosebita) si bulionul, se lasa sa dea un clocot si daca mai este necesar, putina sare. Se stinge focul, se presara patrunjel verde si leustean.

Se poate servi cu smantana, ardei iute sau simpla cu o felie de paine  proaspata de casa.

Anunțuri

Ianuarie 23, 2011 - Posted by | Ciorba |

3 comentarii »

  1. Neaparat cu smantana. Asa imi place:)
    Pupici

    Comentariu de Biancas | Ianuarie 23, 2011

  2. @Bianca – si mie-mi place smantana 🙂 as manca cu orice.

    Comentariu de ghiocel07 | Ianuarie 23, 2011

  3. buna de mincat

    Comentariu de berar viorica | Februarie 7, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: