Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Fursecuri Vitraliu

Si reteta si denumirea sunt preluate de la Happy de pe Forumul Retete in Imagini. Anul acesta m-am hotarat sa fac numai fursecuri de Craciun, asa ca nu puteam rata o asemenea reteta interesanta. Multumesc Happy.

Ingrediente: 125 g unt la temperatura camerei, 75 g zahar pudra, 1 ou, 250 gr faina cernuta, 1 ou batut usor, dropsuri colorate (eu nu am gasit decat intr-o culoare), zahar colorat pentru formele mici (eu l-am facut cu cateva picaturi de colorant alimentar rosu)

Mod de preparare: Se freaca untul cu zaharul spuma, se adauga oul batut si la sfarsit faina. Am pus un varf de lingurita de amonic stins cu otet, pentru  fragezime. Se formeaza un aluat nelipicios si se intinde o foaie de 5 mm grosime.

Cu forme mari se decupeaza aluatul, iar cu alte forme mai mici interiorul celor mari. Se pun in tava si se preseaza usor sa adere perfect la hartia de copt. In mijloc se pune un drops colorat. Se ung fursecurile cu galbenus. Se coc in cuptorul incins pt cca 15 min.

Se lasa la racit in tava dupa care se scot si se aseaza frumos pe un platou.

Din pacate nu am avut dropsuri colorate, asa ca toate au iesit la fel. Sigur voi repeta reteta.

Anunțuri

Decembrie 15, 2010 - Posted by | Fursecuri | ,

3 comentarii »

  1. foarte frumoase!

    Comentariu de alison | Decembrie 18, 2010

  2. Foarte frumos ti au iesit si tie furscurile.
    Se pare ca au un adevarat succes.

    Comentariu de maraarad | Decembrie 19, 2010

  3. […] Fursecuri vitraliu […]

    Pingback de Se apropie Craciunul « Ghiocel07 | Decembrie 23, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: