Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Fursecuri cu aroma de portocala

O reteta de fursecuri cu aroma de portocala pe care am gasit-o pe blogul lui Teo mi-a placut din prima, am preluat-o, am facut cateva modificari si am executat-o. Multumesc Teo, au iesit o minunatie.

Ingrediente: 130 g margarina, 150 g zahar, 170 g miere, o lingurita esenta de portocala, coaja rasa de la o portocala, 2 linguri de zeama de portocala (numai daca este dulce), 350 g faina, un ou, o lingurita praf de copt

Mod de preparare: Se freaca spuma margarina impreuna cu zaharul pana se obtine o crema omogena. Se adauga oul, mierea, esenta, sucul si coaja de portocala. Se amesteca bine.

Se adauga apoi faina impreuna cu praful de copt. Amestecam bine pana obtinem un aluat destul de moale, dar care se poate modela. Se fac bilute de marimea unei nuci si se aseza in tava tapetata cu hartie de copt.

Se coc la foc potrivit pana se rumenesc frumos, cca 15 min.

Am pus pe unele jumatati de nuca, pe altele migdale si unele au ramas „golase” pana le-am decorat cu ceva rosu.

Sunt crocante, dar pana la Craciun sigur vor deveni moi, desi mie-mi plac asa.  Si au o aroma de portocala….

Anunțuri

Decembrie 13, 2010 - Posted by | Fursecuri | , , ,

8 comentarii »

  1. Super: simplu, aratos si cred ca eu si gustos.
    Sunt in cautare de retete pentru cea mica si am urmatoarele intrebari:
    – Nu sunt putin cam dulci? 150g zahar+75g miere?
    – Trebuie neaparat margarina? Eu prefer untul in prajituri?

    Comentariu de Alina | Ianuarie 23, 2011

  2. Draga Alina, sunt numai bune de dulci, iar daca vrei poti pune linistita unt. La noi untul este cam apos si atunci am preferat margarina. Daca faci sa-mi spui daca ti-au placut.

    Comentariu de ghiocel07 | Ianuarie 23, 2011

  3. Chiar o sa incerc pentru ca mi se pare mare cantitatea de dulce deci o sa intre in categoria prajiturilor pentru tati. Mereu avem razboi pentru ca prajiturile nu sunt suficient de dulci 🙂

    Aici (Franta), untul de gatit este 60% grasime iar cel pentru mancat 80%.

    Comentariu de Alina | Ianuarie 23, 2011

  4. Cred ca tati va fi incantat sa faci pentru el cu dedicatie. Cunosti tu cum este untul la noi, una scrie si alta este in pachet.

    Comentariu de ghiocel07 | Ianuarie 23, 2011

  5. Am testat reteta.
    Concluzii: concentratul de portocale de aici este mult mai puternic decat cel de acasa. De fapt era un praf, ca asa am gasit si zicea un pliculet la 400g de faina. Dar este de departe mult prea tare.
    Dar m-a convins sa incerc din nou, cu mai putin concentrat de portocala, dar si mai putina miere, mi se pare mult prea dulce ori mierea de aici o fi mai dulce, cine stie.

    Comentariu de Alina | Ianuarie 29, 2011

  6. Am descoperit unde a fost eroarea.
    Nu la concetratul de portocala ci la miere, Am cumparat un anumit tip de miere care este mult mai dulce. Astazi am fost in piata si am cumparat miere normala de flori si mai iterez o data.
    Dupa o zi de stat sunt excelente, unele dintre cele mai bune fursecuri pe care le-am mancat vreodata.

    Comentariu de Alina | Ianuarie 30, 2011

  7. @Alina-ma bucur ca ti-au placut. Sper ca si familia a fost satisfacuta. Imi pare rau ca nu am comentat mai de mult dar am lipsit cateva zile. A murit soacra mea si am fost la Arad.

    Comentariu de ghiocel07 | Ianuarie 31, 2011

  8. Imi pare rau pentru soacra ta. Dumnezeu sa o odihneasca in pace.

    Comentariu de Alina | Ianuarie 31, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: