Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

lslere-cadou de Craciun

De ceva vreme mi-am pus in cap sa fac islere, dar nu am gasit o reteta pe placul meu. Astazi am vazut una si repede am preluat-o si facut-o. Aceste prajituri ale copilariei mele le ofer in dar de Craciun lui Tunde. Draga mea sa le servesti cu placere, au fost facute cu mare dragoste pentru tine. Sper sa-ti placa. Sarbatori Fericite!

Ingrediente: 100 g zahar pudra, 200 g unt, 280 g faina, 100 g nuci zdrobite, 1 lingurita de scortisoara

Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un castron si se framanta pana se leaga compozitia. Aluatul se pune in folie si se da la frigider cca 10 min dupa care se intinde o foaie la o grosime de 3 mm.

Cu o forma rotunda se taie discurile de isler. Un secret, pentru ca aluatul sa se intinda bine, acoperiti-l cu o folie si peste intindeti cu sucitorul.

Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc la foc moderat in cuptorul preancalzit 5-10 min.

Se scot din cuptor cand sunt coapte dar nu „brozate”.

Se scot din tava, se lasa sa se raceasca dupa care se lipesc cu dulceata acrisoara (eu am folosit de gem de prune).

A doua zi se imbraca in ciocolata. Ciocolata se topeste la bain marin, daca este prea groasa se adauga putin ulei astfel glazura va fi si mai lucioasa.

Se cufunda bucatile de ister in ciocolata, se scurg bine de surplus, se aseaza pe hartie de copt si se lasa pana se intareste glazura. Glazura trebuie sa fie cat mai subtire.

Cand ciocolata este intarita islerul se poate servi.

Foarte frumoase si bune, multumesc pentru reteta.

Anunțuri

Decembrie 11, 2010 - Posted by | Fursecuri | , ,

24 comentarii »

  1. hmmm … si mie mi-ai trezit amintiri placute …bunicuta mea face islere bune, nu a facut de mult chiar ar trebui sa ii fac niste reclamatii sau si mai bine o sa ii fac o surpriza eu cu aceasta reteta minunata … daca am primit-o cadou atunci trebuie sa o si pun in practica … multumesc din suflet … fff mult pt aceasta reteta …ma bucur foarte mult … sigurat aceste islere vor fi pe masa festiva de Craciun … iar acum fug si eu sa fac reteta mea cadou … abia astept sa o termin …o zi buna si week and minunat …te pup

    Comentariu de Tunde | Decembrie 11, 2010

  2. P.S. am uitat … sper ca nu te superi dar nu rezist sa nu public si eu reteta asta pe pagina mea … sa vada toata lumea ce reteta delicosa am primit …cat de bine arata …

    Comentariu de Tunde | Decembrie 11, 2010

  3. Ma bucur ca ti-am trezit amintiri placute. De sarbatori prefer prajiturile marunte, stau mai mult si au trecere printre sarmale si cartabosi 🙂 Spor la treaba, abia astept sa vad ce minunatie ai pregatit. Pupici!

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 11, 2010

  4. Ghiocela cat de bine arata si cat de gustoase trebuie sa fie!Te pup

    Comentariu de Nela | Decembrie 11, 2010

  5. Multumesc Nela

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 11, 2010

  6. ooooooo ce bunatate!! Gind la gind cu bucurie;)

    Comentariu de Andrea S. | Decembrie 11, 2010

  7. Se pot manca , garantez, sunt foarte bune !
    Am totusi o reclamatie : pe viitor se va inlocui dulceata cu CREMA !!!!
    Criticile ar trebui sa fie constructive pentru ca aduc progresul !
    Pofta buna !

    Comentariu de sip | Decembrie 12, 2010

  8. Data viitoare nu mai pun scortisoara si le lipesc cu crema. Notat.

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 12, 2010

  9. De cand am vorbit cu tine am in cap ideea.

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 12, 2010

  10. Arata super am sa fac si eu de sarbatori,ciocolata poate fi patrate de acelea menaj ,asa cred ca le zice nu? va pup si nota 10 cu cele mai mari felicitari,mai am multe de invatat de la dvs multumesc.

    Comentariu de mary_dea | Decembrie 12, 2010

  11. Ghiocel …propun pentru critica asta constructiva a lui Sip…pentru islerele viitoare pentru Sip -crema…de ghete ;))
    Sip nu le-ar mai chema islere daca ar fi cu crema;)) man o man…pe unii nu-i poti multumi nicicum;))

    Comentariu de Andrea S. | Decembrie 12, 2010

  12. @Andrea S. – Eu cand eram mic mergeam la cofetarie cu bunica si-mi cumpara islere, SI AVEAU CREMA !
    Tu fiind mai tanara probabil ca pe vremea ta s-au produs rationalizari …la crema !
    Nu zic ca-s usor de multumit, uite c-o barca cu motor, chiar pneumatica, m-ar multumi …

    Comentariu de sip | Decembrie 13, 2010

  13. Nici macar copiii cuminti nu primesc barca cu motor, cu atat mai mult TU. Un lucru inutil pentru tine care stai la munte…..si mergi o data pe an la Mures….. Nici cine sta acolo nu are nevoie, pestele la Real se poate „prinde” cu bani. In schimb ai sacosa de mers la iarba verde 🙂

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 13, 2010

  14. @Ghiocel – Pana pe 24 mai e timp sa te razgandesti !

    Comentariu de sip | Decembrie 15, 2010

  15. Delicipse si cu gem. Eu le fac cu crema.
    Un Craciun fericit iti doresc, alaturi de cei dragi!

    Comentariu de mari | Decembrie 19, 2010

  16. Arata super, si sunt sigura ca sunt extrem de gustoase! Felicitari!

    Comentariu de Vicky | Decembrie 20, 2010

  17. Multumesc. Data viitoare sigur le fac cu crema.

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 20, 2010

  18. O intrebare glazura cum se face ? scrie si eu nu vad ?

    Comentariu de Adrian | Decembrie 4, 2011

  19. Scrie, probabil nu ai fost atent (A doua zi se imbraca in ciocolata. Ciocolata se topeste la bain marin, daca este prea groasa se adauga putin ulei astfel glazura va fi si mai lucioasa)

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 4, 2011

  20. pai da dar eu intreb de care ciocolata pot sa folosesc si se mai adauga ceva la glazura ?

    Comentariu de Adrian | Decembrie 6, 2011

  21. Eu am folosit ciocolata menaj amaruie, poti folosi si cu lapte, dupa preferinta. Am adaugat cand a fost topita putin ulei pentru luciu.

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 6, 2011

  22. imi ploua in gura, „fur” reteta, multumesc 🙂

    Comentariu de strumfa bucatareste | Decembrie 15, 2011

  23. Distratie placuta. Daca-ti plac calatoriile te invit si pe http://ghiocel07.wordpress.com/

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 15, 2011

  24. […] Islere […]

    Pingback de Se apropie Craciunul « Ghiocel07 | Decembrie 22, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: