Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Papanasi fierti

Ingrediente: 1/2 kg branza dulce de vaca, 4 oua, 4 linguri de gris, sare, pesmet pentru prajit, zahar tos.

Mod de preparare: se amesteca 4 galbenusuri cu 1/2 kg branza dulce de vaca si 4 linguri de gris si putina sare. Daca ouale sunt mari se mai poate adauga putin pesmet. Se lasa compozitia sa se odihneasca, timp in care se pune apa sa fiarba. Se bat albusurile si se amesteca cu compozitia de mai sus.

Se fac galuste in mana tapetata cu faina si se pun la fiert. Cand se ridica la suprafata apei se da focul mai incet si dupa ce sunt fierte se pun in pesmet prajit. Se servesc cu zahar tos.

Anunțuri

Septembrie 28, 2010 - Posted by | Branza de vaci, Gogosi, Papanasi, Pesmet

5 comentarii »

  1. Delicios…voi incerca si eu. Multumesc

    Comentariu prin loreley64 | septembrie 28, 2010 | Editare

    Pesmetul se poate amesteca bine cu cateva linguri de zahar si ceva unt, intr-o tava sau cratita pe aragaz, cu focul mic-mediu – capata o aroma deosebita.

    Comentariu prin Flyingroo | septembrie 28, 2010 | Editare

    Comentariu de ghiocel07 | Septembrie 28, 2010

  2. Au fost buni…
    Mai vreu !

    Comentariu de sip | Septembrie 30, 2010

  3. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro.

    Comentariu de falvorotarybids | Octombrie 6, 2010

  4. Reteta de papanasi este identica cu cea pe care o fac si eu,pastrata tot de la mama.Sigur mamele noastre au avut ceva in comun:gospodine speciale si minunate.

    Comentariu de Aurica Macea | Octombrie 23, 2010

  5. […] acum am facut numai papanasi fierti, asa se obisnuieste la noi in zona. M-am riscat sa-i prepar si fripti, au iesit destul de buni, dar […]

    Pingback de Papanasi cu mot « Retetele Mamei | Ianuarie 14, 2012


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: