Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Gogosari pentru iarna

Pentru ca mie imi plac muraturile acre, nu dulci si nu uleioase, am preluat aceasta reteta de gogosari pentru iarna de la o colega acum plecata la Arad, care prepara muraturi minunate, cu care mi-am incantat papilele gustative multi ani.

Ingrediente: 8-10 kg gogosari proaspeti, 1 litru otet de 9 grade, 3 litrii apa, 4 aspirine, 500 g zahar, 2 foi de dafin, 2 frunze de telina, 10 boabe de piper, 40 gr sare

Mod de preparare: Gogosarii se spala si se taie felii. Dupa ce au fost taiati, nu se mai spala sa nu intre apa in ei. Otetul, apa, zaharul, sarea, aspirinele zdrobite bine si aromele se fierb in clocot, apoi gogosarii se oparesc, pana se schimba culoarea si se pun direct in borcan fara sa se preseze.

Dupa ce s-au pus gogosarii in borcan se toarna lichidul in care au fert. Deasupra se pun felii de hrean. Se capseaza. Gogosarii nu vor fermenta si nu vor fi prea acrii. Tot aici am facut si 1/2 portie de iuteala.

Cantitatile de ingrediente se regleaza in functie de cate kg de gogosari avem. Gogarii se pot pune pentru iarna si cu Pikant fix. Sunt foarte bune si stau bine pe iarna.

Anunțuri

Septembrie 8, 2010 - Posted by | Gogosari, Muraturi

1 comentariu »

  1. […] Mod de preparare: se taie carnea bucatele si se prajeste un uleiul incins. Cand consideram ca este suficient de patrunsa, spargem trei oua, punem capacul pe cratita si lasam ca ouale sa se coaguleze. Daca este necesar se condimenteaza. Eu nu am pus sare, afumatura fiind suficienta. Se serveste cu muratura. […]

    Pingback de Ochiuri cu sunculita afumata « Retetele Mamei | Decembrie 8, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: