Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Cartofi la cuptor

Ingrediente: 5-6 cartofi, 5 oua, 120 gr carnat afumat, 200 gr telemea de vaci, unt

Mod de preparare: se fierb cartofii in coaja, se fierb 3 oua, se rade telemeaua pe razatoarea cu ochiuri mari, se taie rondele carnatul, se bat cu furculita doua oua.

Mod de asamblare: se unge o forma rezistenta la foc cu unt din abundenta, se aseaza un rand de cartofi curatati si taiati rondele peste care se aseaza feliile de carnat si feliile de ou fiert. Se pun bucatele de unt si se presara telemea data pe razatoare. Deasupra se aseaza un alt rand de cartofi, bucatele de unt, se toarna cu lingura din oul batut si se termina cu restul de telemea. Se aseaza un „capac” de folie de alimentara de aluminiu peste forma si se tine in cuptorul preancalzit la temperatura medie cca 30 min dupa care se da la o parte folia si se mai lasa pana prinde crusta.

Se serveste calda, dar merge si rece.

Anunțuri

August 22, 2010 - Posted by | Carnat, Cartofi, Oua, Telemea

3 comentarii »

  1. ce bine arata!!! Aduc a cartofi frantuzesti:)

    Comentariu de Biancas | August 22, 2010

  2. @Bianca-cam asa, numai ca la noi cartofii frantuzesti sunt fara carnat

    Comentariu de ghiocel07 | August 23, 2010

  3. Tre sa recunosc ca sunt buni, m-am lins pe degete dupa o portie ! Ore a mai ramas ceva si pe azi ??????

    Comentariu de sip | August 23, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: