Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Prajitura cu nutella

Cautam ceva dulce, putin pretentios si repede de executat. Asa am gasit la Laura o reteta care mi-a facut cu ochiul si m-am grabit s-o execut.

Ingrediente: 200 gr faina, 200 gr unt, 150 gr zahar, un varf de sare, 2 oua + 1 galbenus, 1 praf de copt, nutella/dulceata.

Mod de preparare: se amesteca faina cu praful de copt, sarea si zaharul. Separat se bat cele 2 oua si galbenusul cu o furculita. Se mesteca ouale cu faina si untul moale. Se obtine o crema compacta dar moale care se intinde cu lingura intr-o forma (se foloseste o tava de cca 30×19) tapetata cu unt si faina. Se fac mici adancituri deasupra aluatului cu o lingurita si se adauga nutella/dulceata in fiecare adancitura formata.

Se introduce forma in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute, in functie de cuptor.

Se scoate din cuptor si se taie rece. Se poate pudra cu zahar farin, dar mie mi-i s-a parut destul de dulce.

Este putin cam sfaramicioasa, dar foarte gustoasa. Merge cu o cana de lapte sau cafea la micul dejun.

Pofta buna!

Anunțuri

Iulie 30, 2010 - Posted by | Dulceata de capsuni, Dulceata de visine, Nutella, Prajitura

2 comentarii »

  1. Am sa o incerc si eu ca e foarte simplu si cred ca foarte buna multumesc de reteta,mi-am notat in caietul de retete,si mai astept si alte retete delicioase va pup dn.Mari.

    Comentariu de mary_dea | August 2, 2010

  2. Am sa o incerc si eu cu mamama mea pare simpla si deliceoasa. POFTA BUNA

    Comentariu de ruse mihaela | Octombrie 8, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: