Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Prajitura cu nectarine

Ingrediente: 4-5 nectarine, 5 oua , 240 g zahar, 125 g unt topit, 180 g faina, un varf de sare, 1 lingurita praf de copt, coaja de lamaie

Mod de preparare: se spala, usuca si taie felii nectarinele care se aseaza intr-o tava unsa cu unt. Se freaca 4 galbenusuri si un ou intreg cu 180 gr zahar pana se albeste compozitia. Se adauga untul topit, se mixeaza bine formandu-se o pasta omogena, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se bate albusul spuma cu un varf de cutit de sare si restul de zahar. Se amesteca cu o paleta compozitia de galbenus cu albusul spuma. Compozitia astfel formata se toarna in tava peste nectarinele frumos asezate. Prajitura se coace in cuptorul prancalzit la foc moderat cca 40 min in functie de cuptor. Cand este coapta prajitura se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Se scoate din forma, se taie in doua, se umple cu crema de care dorim, se aseaza pe un platou si se serveste rece. Se poate orna cu frisca sau se serveste pudrata cu zahar farin.

Prajitura inspirata de la CristinaP, dar cu putine modificari din motive tehnice. Multumesc Cristina.

Anunțuri

Iulie 6, 2010 - Posted by | Prajitura | , ,

2 comentarii »

  1. am folosit azi pentru prima data o reteta de pe acest site si pot spune ca a fost..cu noroc:)
    Tortul a fost apreciat si cu siguranta voi incerca si alte retete.Multumesc!

    Comentariu de Ramona | August 21, 2010

  2. @Ramona-cu mare drag

    Comentariu de ghiocel07 | August 21, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: