Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Gogosi cu urda

Ieri am cumparat putina urda si astazi cautand pe net ce as putea face cu ea repede si bun, am gasit o reteta de gogosi pe care am prelucrat-o putin. Reteta originala o gasiti aici.

Ingrediente: 250 gr urda, 120 ml lapte, 1 ou, 150 gr faina, 1 lingura zahar, putina scortisoara, un varf de cutit sare, 2 lingurite rase praf de copt, coaja de lamaie.

Mod de preparare: se freaca urda cu oul si laptele pana devine pasta. Separat se amesteca faina cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga in ploaie aceste ingrediente peste pasta de urda si se amesteca bine. In cazul in care compozitia este prea moale se poate adauga putina faina. In final aluatul tebuie sa fie nici lichid dar nici tare, numai bun de pus cu lingura in ulei. Se acopera castronul cu aluat si se lasa la rece cca 30 min. Se pune uleiul intr-o cratita la incins si cu lingura se toarna din compozitie sub forma de bile. Se lasa la prajit, se intorc pe ambele parti si cand sunt gata se scot pe hartie prosop. Se servesc pudrate cu zahar farin.

Anunțuri

Iunie 25, 2010 - Posted by | Gogosi | , ,

3 comentarii »

  1. Ghiocela gogosile cu urda sunt favoritele mele, iar ale tale arata atat de bine.Te pup.

    Comentariu de Nela | Iunie 28, 2010

  2. Ai uitat sa precizezi cita faina!!!

    Comentariu de rodi | Iulie 13, 2010

  3. @rodi-multumesc pentru remarca. Am completat.

    Comentariu de ghiocel07 | Iulie 13, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: