Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Prajitura cu mure

Ingrediente pentru blat: 2 oua, 1/2 cana zahar, 1/2 faina, 2 linguri ulei, 2 plicuri zahar vanilat, o lingurita praf de copt.

Pentru crema: 2 plicuri da budinca de capsuni, 800 ml lapte

Pentru ornat: 250 ml frisca, mure.

Mod de preparare: se mixeaza ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul, se adauga uleiul si zaharul vanilat. Se mixeaza in continuare obtinandu-se o pasta subtire. Se adauga o jumatate din cantitatea de faina si praful de copt stins cu putin otet, dupa care se adauga si restul de faina. Se mixeaza bine.

Aluatul trebuie sa curga. Daca este prea gros se adauga putin lapte. Se pune aluatul intr-o tava rotunda sau dupa preferinta, unsa si tapetata cu faina si se coace in cuptorul preancalzit, la temperatura mica. Cand blatul este gata, adica trece testul cu scobitoarea, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se racoreasca. Se pune blatul pe un platou, se insiropeaza cu sirop facut din apa, zahar si vanilie.

Se face budinca dupa reteta de pe plic. Eu am pus si putin sirop lasat de mure, pentru culoare. Peste blat se aseaza fructele, budinca si deasupra frisca batuta. Se niveleaza si se orneaza cu fructe.

Reteta este preluata de la Ariana de pe Cafeaua Virtuala, cu cateva modificari. Multumesc, este foarte buna.

Anunțuri

Iunie 23, 2010 - Posted by | Prajitura | ,

8 comentarii »

  1. Woww ce prajitura si cu mure ,as manca-o pe toata .Arata bestial te pup

    Comentariu de Nela | Iunie 23, 2010

  2. ce bine arata parjitura ta. Seamana mai degraqba cu o tarta. tort. Imi place mult platoul!!!

    Comentariu de Biancas | Iunie 23, 2010

  3. buna, imi pare tare bine ca am gasit blogul tau! numai bunatati ai aici! te adaug in blogroll! felicitari pt retete si poze!:D

    Comentariu de diamond | Iunie 23, 2010

  4. @diamond-bine ai venit in bucataria mea. Ma bucur ca-ti place la mine si te mai astept. Viziteaza-ma si pe http://ghiocel07.wordpress.com/

    Comentariu de ghiocel07 | Iunie 23, 2010

  5. @Biancas-multumesc. Sa-i zica cum o vrea, important este ca e tare buna. Platoul … are ceva vechime!

    Comentariu de ghiocel07 | Iunie 23, 2010

  6. Asta e tort in toata regula … si mai vreu !

    Comentariu de sip | Iunie 24, 2010

  7. BUNUT!!!!!!DESERTUL PERFECT PE O ASA CALDURA!!!!MULTUMIM!!!!

    Comentariu de floridecamp27 | Iunie 24, 2010

  8. ghiocel,superb,o bunatate de zile mari!

    Comentariu de alison | Iunie 26, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: