Prajitura „Negresa”
Reteta este preluata de pe un plic de cacao de la Dr.Oetker la care am facut mai muuuuulte modificari.
Ingrediente: 250 gr margarina, 400 gr zahar, 5 linguri cacao, 200 ml lapte, 4 oua, 200 gr faina, 5 linguri de nuca prajita si macinata, 1 plic praf de copt, un plic zahar vanilat.
Mod de preparare: se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacao. Dupa cateva clocote, compozitia se ia de pe foc si se pune la racit. Se pastreaza putin din acest sirop. Cand este rece se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina amestecata cu praful de copt, nuca macinata si albusurile batute spuma.
Aluatul se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt la foc potrivit timp de cca 25-30 min. Cand este aproape gata (trece testul cu scobitoarea) se scoate din cuptor, se toarna cu lingura siropul pastrat, se intinde pe toata suprafata si se introduce din nou la cuptor tava pentru inca cca 5 minute.
Cand prajitura este gata se scoate din cuptor si se taie rece. Se orneaza dupa preferinta. Eu am stropit cu glazura din ciocolata alba (75 ml frisca lichida si 100 gr ciocolata alba) si nuca maruntita.
Si cu putina frisca
o fac asta seara dar cu cola cauo ca sunt in spania si nu gasesc cacao va zic cum iese ………….momentan e buna compozitia….
buna.am cautat pe o gramada de situ-ri,dar reteta aceasta e cea mai buna pe care am gasit_o.bv
Multumesc. Craciun Fericit!