Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Prajitura cu nuca si finetti Nelica

Prietena mea Nelica, o gospodina desavarsita,  mi-a facut cadou de Pasti o prajitura foarte buna, mi-a dat reteta si urmeaza s-o execut si eu.

Se face un blat din 7 albusuri batute spuma, 12 linguri zahar si 6-7 linguri faina.

Crema se face din 7 galbenusuri, 10 linguri zahar, un plic zahar vanilat care se fierb pe foc mic in 100 ml lapte. Cand se raceste se adauga un pachet unt.

Intr-o tava se pune hartia de copt unsa cu unt peste care se pun nuci taiate pe lung (care in prealabil au fost putin prajite). Se bune blatul preparat dupa descrierea de mai sus si se coace in cupotorul preancalzit cca 30 min la temperatuta mica. Dupa ce s-a racit blatul se rastoarna cu nuca in sus, se unge cu un strat subtire de finetti, peste care se intinde crema de mai sus si un start subtire de frisca bine batuta. Se decoreaza sau nu cu ciocolata rasa.

Anunțuri

Mai 10, 2010 - Posted by | Prajitura | , , ,

13 comentarii »

  1. suna bine 🙂

    Comentariu de boscodina | Mai 12, 2010

  2. @boscodina-suna bine, dar este bunaaaaaa!!!!!!

    Comentariu de ghiocel07 | Mai 13, 2010

  3. Facushi asa o prajiturica buna si nu o postashi pe forum, rushinica! ;^)

    Comentariu de FlyingRoo | Mai 15, 2010

  4. Please, pretty please, ce marime e tava in care ai facut-o? Poti sa postezi si o sectiune? Pleeeaseeeee…

    Comentariu de FlyingRoo | Mai 15, 2010

  5. Nina, draga, spusei ca prajitura asta buna,am primit-o de la prietena mea. Nu am facut-o eu. Prajitura avea dimensiunea de 35/25.

    Comentariu de ghiocel07 | Mai 15, 2010

  6. buna,
    am vrut sa spun ca ma facut si eu azi prajitura mi-a iesit super este delicioasa insa pentru blat nu ajunge 30min.puteti lasa putin mai mult ca daca nu v-a fi foarte moale. Eu am pus multa nuca si a mai luat putin din dulceata data viitoare am sa incerc reteta dar cu un blat de tort, oricum mersi de reteta este grozava .

    Comentariu de mausi | Mai 15, 2010

  7. @mausi-bine ai benit in bucataria mea. Ma bucur ca ti-a placut. Eu nu am facut-o inca dar am mancat o tava intreaga cu familia mea si s-a topit in gura.

    Comentariu de ghiocel07 | Mai 15, 2010

  8. mersi, sa sti ca am facut foarte multe din retetele mamei tale si sint extraordinare, multe imi amintesc de cind eram si eu copila in romänia. Da si noi am mincat mai ales eu care sint o mincaciosa 🙂

    Comentariu de mausi | Mai 15, 2010

  9. @Nina-m-am conformat, am si sectiune. Iti place?

    Comentariu de ghiocel07 | Mai 17, 2010

  10. Merci mult Ghiocel! *pupici*
    Wow, da’ ce galbena e crema doar de la galbenusuri, banuiesc ca ai folosit din cele de tara.

    Comentariu de FlyingRoo | Mai 19, 2010

  11. Da, cam asa, sunt de la gaini de curte nu din comert.

    Comentariu de ghiocel07 | Mai 19, 2010

  12. Mersi mult ca ai postat si sectiunea – cu ochii la galbenul ala grozav am uitat sa si multumesc, rusine sa-mi fie!

    Comentariu de FlyingRoo | Mai 19, 2010

  13. Nina, nu ai de ce sa scuzi. Ma bucur ca-ti place si ca intri in „bucataria” mea.

    Comentariu de ghiocel07 | Mai 19, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: