Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Triunghiuri cu gem si nuca

Ingrediente pentru foi: 200 gr unt, 200 gr branza de vaci, 300 gr faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita otet

Ingrediente pentru umplutura: 350 gr gem (eu am pus de prune), 300 gr nuci macinate, 2 linguri de zahar, 1 ou

Mod de preparare: se freaca untul cu branza de vaci spuma. Se adauga bicarbonatul stins cu otet si faina putin cate putin. Se obtine un aluat elastic care se infasoara intr-un prosop si se pune la frigider pentru 1-2 ore. Se imparte aluatul in doua, se intind doua foi si se taie patrate.

Pentru umplutura se amesteca gemul, nuca macinata si zaharul. Daca gemul este dulce nu se mai pune zahar.

Pe fiecare bucatica de aluat se pune o lingurita din acest amestec si se impatura rezultand un triunghi. Se preseaza cu furculita pe margina, se unge cu ou si se coace in tava tapetata cu hartie cca 25 minute la foc potrivit. Se servesc pudrate cu zahar farin.

Reteta este inspirata din Practic in bucatarie.

Anunțuri

Mai 7, 2010 - Posted by | Pateuri | , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: