Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Gris cu lapte si crema caramel

Ingrediente: 1,6 l lapte, 16 linguri gris, 8 linguri zahar, 3 linguri dulceata gutui. Pentru caramel:  10 linguri zahar

Mod de preparare: Lapte se amesteca cu zaharul si se pune la fiert. Grisul se toarna in ploaie. Cand incepe sa se ingroase adaugam si dulceata, dam focul la mic si punem intr-o alta oala zaharul la caramelizat.
Cand zaharul e caramelizat ungem o forma cu el

si turnam grisul fiert in lapte.

Dam la cuptor cca 10 min. Scoatem pe un gratar si lasam la racit.

Cand s-a racit suficient de bine, rasturnam grisul din tava pe un platou printr-o miscare brusca

si …pofta buna.

Reteta preluata de la Michelle

Anunțuri

Martie 24, 2010 - Posted by | Budinca | , ,

5 comentarii »

  1. Deci e musai sa fac si eu reteta asta ca deja am inceput s-o visez si noaptea!Criminal arata cred ca e un deliciu!

    Comentariu de Postolache Violeta | Martie 24, 2010

  2. wauuu…caramel…O nebunie!

    Comentariu de miha | Martie 25, 2010

  3. Si daca a doua zi mai faci si putina frisca …. e un deliciu.

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 26, 2010

  4. frumos

    Comentariu de aurora | Ianuarie 7, 2012

  5. incercam si noi …….ne place

    Comentariu de aurora | Ianuarie 7, 2012


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: