Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Musaca de cartofi

Ingrediente: 4 cartofi mari, 1/2 kg carne tocata , o ceapa mica, un ou, sare, piper, verdeata, bulion pasta

Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si taie rondele. Carnea se caleste cu ceapa tocata marunt, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa putin la racit dupa care se amesteca cu un ou crud si verdeata. O forma rezistenta la foc se unge cu putin ulei, se aseaza un rand de cartofi, se adauga putin bulion, se pune carnea, alt strat de cartofi. Se adauga bulion si cateva bucatele de unt.

Forma se acopera cu folie si se introduce in cuptorul preancalzit. Cand este aproape gata, cca 30 minute,  se ia folia si se mai lasa cateva minute pentru a se rumeni la suprafata. Se serveste cu muraturi.

Anunțuri

Februarie 6, 2010 - Posted by | Musaca | , , ,

10 comentarii »

  1. Arata foarte bine! O reteta simpla si rapida.

    Comentariu de Marcela | Februarie 6, 2010

  2. Da, merita facuta.

    Comentariu de ghiocel07 | Februarie 7, 2010

  3. A fost excelenta! Nota 10 pentru reteta! Bine…nota 10 si pentru bucatar.

    Comentariu de epep | Februarie 11, 2010

  4. @epep-ma bucur ca va inspirati din „retetele mamei”. De fapt sunt simple, usoare si ca la mama acasa.

    Comentariu de ghiocel07 | Februarie 11, 2010

  5. Bine spus!

    Comentariu de epep | Februarie 12, 2010

  6. ador musacaua si lazania

    Comentariu de Baiatul cu Pizza | Martie 10, 2010

  7. De ce nu pui capacul formei si ii pui folie?
    Aluminiul nu este ideal petnru gatit.

    Comentariu de geomarz | Octombrie 23, 2010

  8. Pentru ca l-am spart. Acum am achizitionat o forma cu capac si asa voi face. Multumesc.

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 23, 2010

  9. In materie de musaca, sotul meu este foarte fem. Cartofii NU trebuie sa fie fierti. Si asa fac. Cu cartofi cruzi. Atunci cind fac cu cartofi.

    Comentariu de geomarz | Octombrie 23, 2010

  10. Voi incerca si asa, merita. Multumesc pentru sfat.

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 24, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: