Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Prajitura cu mere si nuca

Ingrediente: 4 oua, o cana zahar, o cana si jumatate faina, un praf budinca vanilie, 1/2 cana lapte, 1/2 cana ulei, un plic praf de copt, un plic zahar vanilat, un mar mare, o mana de nuci macinate mare, zahar pudra.

Mod de preparare: Se curata marul de coaja si casuta cu samburi. Se taie in patru si fiecare sfert in felii subtiri pe lung. Se amesteca faina cu praful de copt si praful de budinca. Ouale se bat bine cu zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilat pana totul devine spuma. Se adauga amestecul de faina in ploaie si se continua mixarea. Cand totul devine omogen se toarna 3/4 intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata cu faina sau acoperita cu hartie de copt. Se aseaza feliile de mere, se presara nuca macinata, se toarna restul de compozitie. Se coace la temperatura medie in cuptorul incins in prealabil. Cand prajitura este coapta (se face testul cu scobitoarea) se scoate din cuptor, se lasa putin sa se raceasca, se taie bucati si se presara cu zahar pudra. Pofta buna!

Anunțuri

Ianuarie 7, 2010 - Posted by | Prajitura | , ,

7 comentarii »

  1. In aceasta seara am facut aceasta prajitura in mai putin de 15 minute. 2 oua, un zahar vanilat cu scortishoara :), 2 cani zahar, 1 cana apa, 1/2 cana ulei, 2 1/2 cani faina praf de copt pentru turta dulce, zeama de la jumatate grapefruit, 2-3 masuri(maini) de nuca macinata. Am amestecat totul in ordinea de mai sus dupa care am impartit compozitia in doua castroane. Intr-unul am adaugat o lingura de cacao si o esenta de rom. In tava unsa cu ulei si tapetata cu zahar am pus in mijloc o lingura din compozitie fara cacao si peste ea o lingura din compozitia cu cacao si tot asa pana s-au terminat. Am presarat deasupra nuca macinata si am bagat-o la cuptorul preincalzit, la temp. de 170grade, pe treapta de jos, pentru 35 minute. Ghiocel, te rog sa o incerci si tu (chiar daca ai sa pui mai putin zahar)si sa-mi zici ce parere ai. Merita ca in mai putin de o ora sa ai o prajitura frageda care poate tine si o saptamana! Am facut-o fara mixer, amestecata pur si simplu cu o paleta de la mixer (mai mult dura spalatul vaselor)

    Comentariu de mariana | Ianuarie 7, 2010

  2. @mariana-sigur o sa incerc aceasta prajitura. Cu voia ta o s-o si postez aici, dupa ce am si poze. Multumesc.

    Comentariu de ghiocel07 | Ianuarie 8, 2010

  3. Eu multumesc!

    Comentariu de mariana | Ianuarie 8, 2010

  4. Simplu si repede. Foarte frumos

    Comentariu de epep | Ianuarie 8, 2010

  5. @epep-spor la treaba

    Comentariu de ghiocel07 | Ianuarie 8, 2010

  6. Astazi am facut reteta „Prajitura cu mere si nuca”, cu mici diferente: 2 cani faina in loc de 1 si 1/2, si in loc de praf budinca vanilie, am pus praf budinca cacao cu bucatele de portocala de la Dr. Oetker. In loc de forma metalica am folosit un vas sticla termorezistent. Timpul de coacere la cuptor 180 grade, cam 50-60 minute. Dupa racire am pudrat-o cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. A iesit o bunatate de prajitura.

    Comentariu de Madison | Februarie 11, 2010

  7. @Medison-felicitari. Ma bucur ca ti-a iesit o bunatate. Incearc-o si pe cea cu mere si biscuit. O sa-ti placa. Multumesc de vizita.

    Comentariu de ghiocel07 | Februarie 11, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: