Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Fursecuri vesele

Ingrediente: 350 gr faina, 1 ou intreg si un galbenus, zahar vanilie, 210 gr zahar pudra, 180 gr unt sau margarina, coaja de portocala, zahar tos si nuca macinata

Mod de preparare: Se freaca bine untul cu zaharul, se adauga oul si galbenusul. Se rade coaja de portocala si se adauga zaharul vanilat. Cand compozitia era  destul de cremoasa se adauga faina. Se framanta bine pana cand aluatul devine elastic si bun de intins. Se intinde o foaie groasa de cca 0,5 cm. Se taie cu forma de floare sau forma rotunda.

Jumatate din cantitate se taie in mijloc cu un degetar si se dau prin albusul batut si prin zahar tos (pe o parte). Se pot da si prin albus si nuca macinata amestecata cu zahar tos. Se pun la copt in tava acoperita cu hartie de copt.

Dupa ce sunt coapte se lipesc doua cate doua, cu marmelada sau crema (una intreaga cu una gaurita si data prin zahar). Eu am folosit Nuttela. Pot ramane simple sau in gaura se pune un jeleu.

Reteta este din caietul mamei mele.

Anunțuri

Decembrie 22, 2009 - Posted by | Fursecuri | , ,

6 comentarii »

  1. Sa nu uiti sa-mi faci si mie d’astea cand vin acasa 🙂

    Comentariu de criserb | Decembrie 23, 2009

  2. Le-am ascuns sa nu le devoreze dusmanul de clasa!

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 23, 2009

  3. Craciun fericit! Sanatate, multe impliniri si dragoste!

    Pupici si imbratisari cu drag!

    Comentariu de miha | Decembrie 24, 2009

  4. @miha-multumesc pentru urari. Craciun fericit si tie si familiei tale.

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 24, 2009

  5. How delicate!! Love cute cookies like these.

    Comentariu de Talita | Decembrie 25, 2009

  6. Aceste cookies sunt de origine austriaca si se numesc Linzer cookies.

    Comentariu de Flyingroo | Aprilie 12, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: