Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Melcisori aperitiv

Ingrediente: un pachet aluat frantuzesc, 150 gr telemea, 1 lingura de smantana, 10 felii sunca presata

Mod de preparare: Aluatul se lasa la dezghetat. Se rade telemeaua si se amesteca cu o lingura de smantana. Sunca se taie fasii. Dupa ce aluaul este dezghetat se intinda pe folia deja existenta. Se pune branza si se intinde cu un cutit lat. Peste ea se aseaza fasiile de sunca. Cand este gata aluatul, ornat cu branza si cu sunca, se ruleaza de pe latura lata, nu prea strans. Din ruloul format se taie bucati de cca 2 cm si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor cca 30 min. Este bine sa ne uitam in cuptor, ca fiecare are timpul lui de coacere. In ceea ce priveste cantitatile, acestea pot fi mai mari sau mai mici in functie de preferinte. Reteta este preluata de la Daniela cu putine modificari.

Anunțuri

Decembrie 12, 2009 - Posted by | Aperitiv | ,

7 comentarii »

  1. Au fost foarte bune ! Eu le consider niste pateuri reusite. Mai vreu !

    Comentariu de sip | Decembrie 16, 2009

  2. Cred ca cele cu nuca ti-au placut mai mult

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 16, 2009

  3. Si alea cu nuca, alea desert !

    Comentariu de sip | Decembrie 17, 2009

  4. ce bine arata,ghiocel!

    Comentariu de alison | Decembrie 17, 2009

  5. …am facut si eu ieri (ba nu deja alaltaieri), cu sunca presata si Emmentaler – Branza topita Hochland. RAPID, GUSTOS, ASPECTUOS!MSC!

    Comentariu de mariana | Decembrie 19, 2009

  6. … a, si astazi fiumeu mai voia ”carlionti”. Hii, hii, hiiiii!

    Comentariu de mariana | Decembrie 19, 2009

  7. @marina-pai mai fa draga „carlionti” Eu am facut o portie si cu nuca amestecata cu zahar. Sotul meu i-a topit ugent.

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 19, 2009


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: