Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Fasole cu ciolan

Ingrediente: fasole boabe uscata, un ciolan afumat, amestec pentru ciorba (bucatele de ardei capia si bucatele de rosie de la congelator), sare, leustean.

Mod de preparare: se alege fasolea, se spala foarte bine si se lasa intr-o oala cu apa la inmuiat. Ciolanul afumat se spala si se pune in oala in care se fierbe supa (eu folosesc oala sub presiune Kukta). Cand fasolea s-a inmuiat suficient de bine (in general pana a doua zi), se pune in oala peste ciolanul afumat si se da la fiert la foc mare pana oala incepe sa pufaie. De la acest moment mai lasam pe foc la foc mic inca o ora. Dupa ce se raceste putin oala, se scoate capacul, scoatem ciolanul pe o farfurie, luam carnea de pe os si o taiem bucati. Punem din nou oala pe foc dar fara capac, adaugam amestecul de ardei si rosii, dam un clocot, adugam leusteanul tocat marunt si ciolanul. Se serveste cu ceapa rosie. (Acest gen de ciorba merge si fara ciolan, caz in care punem ceapa taiata solzisori si calita in putin ulei, putin bors si multa verdeata). Pofta buna.

Anunțuri

Noiembrie 20, 2009 - Posted by | Mancare | , ,

6 comentarii »

  1. Ups asta trebuie ascunsa…daca o vede Florin am probleme…la noi nu gasesc nicicum ciolan afumat. Ar fi un magazin romanesc in Offenbach dar m-a dezamagit la prima vizita asa ca…fasolea cu ciolan mai asteapta;))

    Comentariu de Andrea | Noiembrie 21, 2009

  2. OOOOOOOOOOO MAMAM MIA ! PENTRU MINE FASOLEA NU E MANCARE, DAR DACA ARE CEVA AFUMAT ESTE UN DELICIU SI CU CEAPA ROSIE??????????!!!!!!!!!!!! E BETON!!

    Comentariu de elena | Noiembrie 21, 2009

  3. @Cobaiul – La asta cea mai buna a fost … ceapa

    Comentariu de sip | Noiembrie 28, 2009

  4. Data viitoare mananci numai ceapa. O sa pun pe masa un afis „fasole cu ciolan” si o ceapa in farfurie. Ha, ha, ha….

    Comentariu de ghiocel07 | Noiembrie 28, 2009

  5. @cobaiul – Nu mai poate omul sa-si spuna, cinstit, parerea ?

    Comentariu de sip | Noiembrie 29, 2009

  6. yamiii….ce bine arata! eu pun ceva mai multa pasta de rosii pentru culoare. sotul meu prefera mancarea mai colorata!

    Comentariu de mihaella | Decembrie 14, 2009


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: