Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Budinca de cartofi cu carnacior

Ingrediente: 5 cartofi mari, 250 gr carnacior subtire, telemea, cascaval, 2 oua si putin lapte.

Mod de preparare: se fierb cartofii, se curata de coaja si se taie felii. Carnaciorul se taie felii subtiri si se caleste in putin ulei. Se unge cu unt o forma yena, se aseaza un rand de cartofi peste care se pune carnatul prajit, se rade branza telemea si se aseaza al doilea strat de cartofi. Se bat bine doua oua cu putin lapte si se toarna uniform peste cartofi. Se rade cascaval cu care sa acopere bine cartofii. Se coace la foc potrivit in cuptorul incins in prealabil, pana cand cascavalul prinde culoare aramie. Cand este gata se scoate din cuptor si se acopera cu capacul formei sau cu folie alimentara.

Cartofii se servesc calzi, dar sunt foarte buni si reci cu un ardei copt.

Pofta buna!

Anunțuri

Octombrie 30, 2009 - Posted by | Budinca | , , ,

4 comentarii »

  1. Pot sa iau castronul tot? Ce bun ar fi linga friptura mea, ca nu am timp sa fac garnitura, asa ca ne luptam numai cu friptura si muratura! ha,ha!
    Pofta buna daca sinteti la masa!

    Comentariu de Mariana | Octombrie 31, 2009

  2. Puteai lua tot castronul, nu ma supar. sa va fie de bine.

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 31, 2009

  3. Si eu vreau sa va iau castronul fiindca sotul meu intr-un exces de zel la spalat de vase mi l-a spart…era exact la fel..mai am doar capacul…In fine, arata foarte bine, mie nu imi iese asa perfect taiat…iese mai imprastiat. Vreun sfat?

    Comentariu de marcela | Noiembrie 3, 2009

  4. Ha, ha, ha. Eu am numai castronul, capacul este spart demult. Nici un secret, o prepar tocmai ca in reteta. Nimic deosebit.

    Comentariu de ghiocel07 | Noiembrie 3, 2009


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: