Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Supa de chimen

Ingrediente: 3 litrii apa, zarzavat pentru supa (un morcov, un patrunjel, un cartof, o telina mica), 100 gr unt, doua linguri faina, doua lingurite chimen, sare si paine pentru prajit

Mod de preparare: Se curata zarzavatul si se fierbe intreg. Cand este gata se ia de pe foc. Intr-o oala se topete untul, se adauga faina si se lasa la calit pana devine aurie. Se adauga chimenul si se lasa cca 3 minute, timp in care se amesteca cu o lingura de lemn. Se adauga supa (fara zarzavat) si se lasa sa mai fiarba 20 minute. (In caz de criza se poate face supa si cu apa in loc de supa, dar se adauga un cub concentrat de supa). Se prajesc felii de paine, care pe urma se taie cubulete. In fiecare farfurie se pun bucatele de paine prajita (crutoane) si cu polonicul din supa fiarta si strecurata. Pentru ca aroma sa fie mai puternica se poate folosi mai mult chimen.

Anunțuri

Octombrie 26, 2009 - Posted by | Supa | ,

Sorry, the comment form is closed at this time.

%d blogeri au apreciat asta: