Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Langosi

Ingrediente: 200 gr faina, 4 gr drojdie uscata, putina sare si putin zahar, 2 linguri ulei, 125 ml apa calduta, ulei pentru prajit (aluatul este cel de paine)

Mod de preparare: faina se amesteca cu ingredientele, se toarna apa calduta si se framanta cu o lingura de lemn. Aluatul trebuie sa aiba consistenta elastica.

Se lasa la dospit cca 40 min in castron acoperit cu folie alimentara,

dupa care se rupe cate putin din aluat, se intand cu mana infainata, se mai lasa putin la crescut,

urmand a se frige in ulei incins. Se servesc cu dulceata si lapte cald ca la mama acasa.

Dupa cum se vede, una a disparut…..

Anunțuri

Octombrie 15, 2009 - Posted by | Placinta

11 comentarii »

  1. Iar mi-ai facut pofta 🙂

    Comentariu de criserb | Octombrie 15, 2009

  2. Pai de ce nu-ti faci? Daca vi acasa in loc de friptura mananci langosi, paine si gogosi. Bine?

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 15, 2009

  3. Ghiocel langosii mei sint la crescut;)…ieri cind am vazut reteta ma gindeam…hm ghiocel are acelasi castron ca mine la Petrosani…azi aveam laptopul in bucatarie deschis pe reteta…intra sotul meu si zice …nici nu-s gata si deja ai si facut poze…zic…hm? cineva incurca ceva… castronul asta il avem la Petrosani nu aici 😉 ah da ai dreptate acum vad ca e o pagina din net…dar am fost atit de surprins sa vad acelasi castron ca nici nu m-am mai gindit…

    Comentariu de Andrea | Octombrie 16, 2009

  4. Sper ca ti-au reusit langosii. Castronul, are o vechime… Spor la bucatareala.

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 17, 2009

  5. Asadar au iesit SUPER !! Am facut din 500 gr. faina ca banuiam ca va fi bataie pe langosi…noi i-am mincat cu sos din smintina si usturoi …peste am mai pus niste cascaval ras…as fi vrut aseara sa fac o foto dar nu am mai reusit…nici macar sa scriu nu am mai putut 🙂 merci de reteta !!

    Comentariu de Andrea | Octombrie 17, 2009

  6. Ce combinatie minunata! Bun, foarte bun! S-a notat.

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 17, 2009

  7. foarte bunaaaaa am cautat cv langosi facuti in tava si am dat pe aceastaaaaa msssssssssssssss

    Comentariu de lacra | Noiembrie 18, 2009

  8. @lacra-placerea este de partea mea.

    Comentariu de ghiocel07 | Noiembrie 18, 2009

  9. foarte bune mi-au iesit langosile dupa aceasta reteta
    eu le-am facut si pt ca nu mai aveam paine prin casa si nici bani sa cumpar, dar am avut ceva provizii (faina, drojdie) si vreau sa va spun ca langosile merg foarte bine si cu zacusca:)

    Comentariu de Maria | Decembrie 12, 2009

  10. Maria, incearca sa faci si paine de casa. O sa-ti placa.

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 12, 2009

  11. voi incerca mai multe retete cu siguranta…dar nu cand sunt infometata:P mi s-a parut mai repede de prajit langosile decat de asteptat cuptorul:)

    Comentariu de Maria | Decembrie 12, 2009


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: