Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Placinta cu mere

Ingrediente: un pachet de aluat foietaj de la Linco, 5 mere mari, 100 gr zahar, o lingurita scortisoara, o lingura pesmet

Mod de preparare: se curata merele, se dau pe razatoare si se calesc cu zaharul si scortisoara pana scade toata zeama. Aluatul de foietaj (imediat dupa ce s-a decongelat) se taie in doua. O foaie se intinde in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se presara putin pesmet (cca o lingura), se pun merele calite si foaie a doua deasupra. Se inteapa cu furculita si se unge cu ou batut. Se coace in cuptorul preancalzit, cca 40 minute. Numai buna pentru o seara ploioasa.

Anunțuri

Iulie 11, 2009 - Posted by | Placinta | , ,

6 comentarii »

  1. Superb.Exact asta intentionez sa fac azi.Numai ca eu am foi de placinta.Tot de la Linco.

    Comentariu de Victoria | Iulie 12, 2009

  2. Merge si asta. O sa iasa cu foaia obisnuita de prajitura, cred. Oricum incearca, sigur va fi buna.

    Comentariu de ghiocel07 | Iulie 12, 2009

  3. Un aluat foarte bun aluatul Linco.
    pt cei ce produc acest aluat tineti-o tot asa.

    Comentariu de dana | Noiembrie 29, 2010

  4. mmm, de cate ori ajung aici, prea rar dupa dorintele mele,gasesc masa pusa si pe ea numai bunatati :)cred ca aroma de mere , de placinta m-a adus de nas pana aici 🙂

    Comentariu de boscodina | Martie 10, 2011

  5. Foarte buna reteta. Mi-a iesit o minunatie de placinta 🙂

    Comentariu de Cata | Octombrie 4, 2011

  6. super placinta a iesit marfa si cu scortisoara

    Comentariu de cindy | Decembrie 16, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: