Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Biscuiti spritati

Ingrediente: 250 gr zahar, 250 gr unt, 4 oua, praf de copt, zahar vanilat, 750 gr faina.

Mod de preparare: se freaca zaharul cu untul, se pune praful de copt si zaharul vanilat, ouale si faina pana se face un aluat cat se poate de vartos. Se da prin masina de tocat carne (fara cutit) dupa ce s-a pus aparatul de forme spritate. Biscuitii se coc la foc potrivit in tava neunsa.

Anunțuri

Martie 5, 2009 - Posted by | Biscuiti

27 comentarii »

  1. nici nu se vor lipi de tava, e destul de uns untul. pe la noi se facea cu untura, daca retin eu bine.

    Comentariu de urbanreality | Martie 5, 2009

  2. @urbanreality-merge si cu untura, numai ca acum nu mai gasim untura ca pe vremea bunicutei. Oricum sunt buni, usor de facut si dispar imediat de pe masa.

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 5, 2009

  3. Buna, Ghicel07! Dar unde gaseste forma aceea care se pune la masina de tocat? Eu n-am,tre sa caut .N-am facut niciodata,insa mama mea facea si erau asa de buni… 🙂

    Comentariu de Elisa | Martie 6, 2009

  4. @Elisa-am sa caut si daca gasesc iti cumpar si-ti trimit. Sau poate cine stie, ne si intalnim.

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 6, 2009

  5. Acum ma apuc de ei. Am masina si forma, banuiesc ca nu conteaza care gaura o aleg, sau le pot face toate formele?

    Comentariu de Cuisinette | Martie 10, 2009

  6. @Cuisinette-poti folosi toate formele, e mai interesant asa. Se pot pudra cu zahar, sau asa simple. Succes si astept rezultatul.

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 10, 2009

  7. I-am facut, foarte buni… merci pt reteta.

    Comentariu de Cuisinette | Martie 11, 2009

  8. asa fac si eu,dar pun o margarina si o lingura de untura sunt super buniii

    Comentariu de stefy | August 7, 2009

  9. Mi-ai facut pofta, cred ca fac si eu cat de curand.

    Comentariu de ghiocel07 | August 7, 2009

  10. Se poate incorpora si niste nuca in aluat? mmmm…ce pofta mi-e!

    Comentariu de romanita | Septembrie 19, 2009

  11. eu acum i’am scos din cuptor;))
    foarte buni:X
    am pus si putina scortisoara…cam o lingurita si ceva si au iesit super!!!

    Comentariu de Alexa | Septembrie 19, 2009

  12. Pofta buna. Sunt convinsa ca sunt deliciosi.

    Comentariu de ghiocel07 | Septembrie 19, 2009

  13. Cred ca ar merge, poate inlocuind o cantitate egala de faina. N-am incercat, dar daca faci te rog sa-mi spui cum ti-au iesit.

    Comentariu de ghiocel07 | Septembrie 19, 2009

  14. da in sfarsit am gasit o reteta de biscuiti buna mersi ?

    Comentariu de miha | Noiembrie 4, 2009

  15. Ma bucur. Si fiului meu ii plac. Mama avea o forma si din pacate eu nu gasesc sa cumpar.

    Comentariu de ghiocel07 | Noiembrie 4, 2009

  16. Vai…imi aduc aminte de mirosul lor cand ii scotea o matusa de-a mea din cuptor…facea cu zecile! Multumesc de reteta…doar ca nu am masina de macinat carne..dar o sa imi vina mie vreo idee!

    Comentariu de marcela | Noiembrie 5, 2009

  17. […] ca am primit de la Andrea forma de biscuiti spritati, astazi am facut o portie sa vad daca au trecere si binenteles sa-l astept pe Mos Nicolae.  Pentru […]

    Pingback de In asteptarea lui Mos Nicolae « Retetele Mamei | Decembrie 5, 2009

  18. ati putea sa-mi spuneti unde as gasi forma de biscuiti

    Comentariu de marilena | Decembrie 10, 2009

  19. @marinela-forma am primit-o din Germania

    Comentariu de ghiocel07 | Decembrie 11, 2009

  20. forma se poate gasi la metalo casnice, (eu am gasit in piata Salajan acolo unde se vand diverse obiecte pentru uz casnic la taraba, dar si la metalo casnice)atentie la ce numar are masina de tocat nu se potrivesc.

    Comentariu de Gabi | Aprilie 17, 2010

  21. am facut chiar azi, sunt nemaipomeniti, problema e ca am facut jumate portie sa-i incerc si au disparut prea repede de pe masa .pentru copii sa ia cite unu intre mese sunt la indemina .

    Comentariu de mariana | Octombrie 26, 2010

  22. de multe ori vreau sa mai schimb meniu zilei pentru princhindeii mei mofturosi, de acceia aceste retete imi dau idei noi si pentru fiecare buzunar. multe din ele le-am gatit. sunt nemaipomenite

    Comentariu de mariana | Octombrie 27, 2010

  23. Multumesc Mariana

    Comentariu de ghiocel07 | Octombrie 27, 2010

  24. forma se gaseste la selgros

    Comentariu de florea | August 25, 2011

  25. Multumesc, am primit una din Germania.

    Comentariu de ghiocel07 | August 25, 2011

  26. pe mine ma cheama Puiu si sa stiti ca mie imi iese de fiecare data si pun untura de la purcelul care l-am taiat e excelent ,dar daca mai pun si un praf de scortisoara e perfect sunt din Iasi
    in iasi se gasesc forme

    bune tare
    spor la treaba

    Comentariu de PUIU | Decembrie 6, 2011


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: