Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Minciunele

Ingrediente: 2 galbenusuri si 3 oua intregi, 2 lingurite zahar, 2 lingurite rom, 2 lingurite de ulei, cca 250 gr faina (cat cuprinde sa iasa un aluat bun de intans), sare, ulei pentru prajit.

Mod de preparare: Se face un aluat din ingredientele de mai sus si se lasa o jumatate de ora sa se odihneasca. Se intinde o foaie subtire, se taie cu rotita dintata fasii de cca 6-7 cm lungime si 2 cm latime. Se face o crestatura in lung astfel incat sa se poata introduce un capat al fasiei prin crestatura, formandu-se o fundita. Se prajesc in ulei incins, se scot pe platou si se pudreaza cu zahar vanilat.

Anunțuri

Februarie 15, 2009 - Posted by | Gogosi |

19 comentarii »

  1. Multumesc pentru reteta.Sper ca este reteta carora mama mea le spunea pancove,le intindea pe masa de framantat cu mestecaul(sucitorul),le taia cu pintenul(cutitul acela ,o roata zimtata)apoi 2 fante prin care tragea aluatul asa ca la prajit se infoia si iesea ca o floare.Aia este? 🙂

    Comentariu de Elisa | Februarie 16, 2009

  2. @Elisa-la noi pancove se spune la gogosi. Din ceea ce spui tu asa sunt, numai ca mama facea o singura crestatura prin care se trece coltul. Asa le-am facut si eu. Incearca si vezi cum iasa. Succes.

    Comentariu de ghiocel07 | Februarie 16, 2009

  3. Multumesc Ghiocel07,mi-ai bucurat sufletul cu descoperirea acestui blog.O sa-l vizitez cu mare drag. 🙂

    Comentariu de Elisa | Februarie 16, 2009

  4. Ma bucur ca ti-a placut. L-am vizitat si eu pe al tau si m-ai dat gata cu gradina ta.

    Comentariu de ghiocel07 | Februarie 16, 2009

  5. 🙂 Te astept si asta ma si motiveaza sa fac tot ce fac

    Comentariu de Elisa | Februarie 16, 2009

  6. imi placeau foarte mult cand eram mica, nu credeam ca o sa gasesc reteta pe net, le ziceam ciurici, multumesc

    Comentariu de any | Februarie 18, 2009

  7. Cu mare drag.

    Comentariu de ghiocel07 | Februarie 18, 2009

  8. In zona noastra le spune cirighele.Am sa incerc si reteta ta. Multumesc pt toate retetele.Multa sanatate si numai bine.

    Comentariu de simona | Martie 12, 2009

  9. @simona-cu mare drag

    Comentariu de ghiocel07 | Martie 12, 2009

  10. Pancovele se fac cu drojdie. Se framanta un aluat dulce asemanator celui de cozonac, se intinde pe o planseta unsa in prealabil cu ulei, se decupeaza cu un pahar, se prajesc in ulei incins. Se scurg de ulei si se pudreaza cu zahar pudra puternic vanilat. Minciunele, scoruse, scoverzi, pe la noi uscaturi,ungureste-csoroge-se framanta cu praf de copt.

    Comentariu de Elena din Ardeal | Mai 18, 2009

  11. Multumesc pentru reteta.

    Comentariu de ghiocel07 | Mai 18, 2009

  12. sper ca sunt bune ca sigur o sa incerc reteta si eu

    Comentariu de flavia | August 29, 2009

  13. LA 5 OUA …250 GR DE FAINA E PUTIN, NU E CORECTA RETETA TA

    Comentariu de paula | Iunie 2, 2010

  14. @paula-ai incercat si nu ti-au reusit? cata faina ai pus?

    Comentariu de ghiocel07 | Iunie 2, 2010

  15. am facut exact asa cum e scris mai sus, si mi-a iesit un aluat care pot sa-l torn cu lingura, uffffffffff, trebuia sa iasa mai gros ca sa-l pot intinde cu sucitorul, asa ca am mai adaugat aproximativ inca 600 gr. faina, si s-a primit asa cum trebuia sa fie adika foarte gustoase dupa ce le-am prajit in ulei…MMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    Comentariu de paula | Iunie 5, 2010

  16. @paula-mutumsc pentru comentariu. se mai intampla sa scriu si gresit din repezela, uite acum corectez.

    Comentariu de ghiocel07 | Iunie 5, 2010

  17. deci sus este reteta corecta?

    Comentariu de andreea | Octombrie 21, 2010

  18. este ok reteta scrisa acum?

    Comentariu de andreea | Octombrie 21, 2010

  19. mie asa de dor de scoruse ma bucur ca am gasit reteta sper sa-mi si iasa mersi

    Comentariu de andreea | Noiembrie 11, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: