Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Gospodina practica

  • Daca v-ati taiat cu cutitul, zaharul este eficient pentru a opri sangerarea.
  • Se poate evita desfacerea cartofilor in timpul fierberii daca se pune sare in apa rece in care se fierb cartofii.
  • Obiectele de alama se lustruiesc usor cu o periuta muiata in vin rosu cald sau in suc de lamaie.
  • Hainele si pantofii de antilopa (piele intoarsa) se curata frecandu-le cu miez de paine nu prea proaspata.
  • O bucata de branza uscata se poate fragezi lasand-o 1-2 ore intr-un vas cu lapte.
  • Biscuitii sau prajiturile de casa se pot mentine crocanti daca sunt inchisi intr-o cutie de metal pe fundul careia s-a turnat o mana de boabe de orez care absoarbe umiditatea.
  • Mirosul patrunzator al conopidei in timpul prepararii se atenueaza Turnand 2-3 linguri de lapte in apa in care fierbe conopida.
  • Gustul unui otet foarte concentrat se indulceste lasand in el timp de 24 de ore un mar taiat felii subtiri.
  • O chiuveta se desfunda cu o jumatate de litru de otet clocotit care turnat pe teava de scurgere o degreseaza. Daca e nevoie se toarna in continuare inca o cratita cu apa clocotita.
  • Blatul de tort se scoate usor din forma in care s-a copt daca imediat dupa scoaterea din cuptor se inveleste forma intr-un prosop ud si se lasa astfel cateva minute, apoi se rastoarna si blatul se desprinde imediat din forma.
  • Regula de aur a bunicii pentru fierberea legumelor: legumele care cresc sub pamant se fierb in apa rece, cele care cresc la suprafata se pun in apa atunci cand aceasta a atins punctul de fierbere.
  • Pentru pandispanul sau alte aluaturi in care incorporam albusul spuma sa nu se lase dupa copt, este bine sa fie introduse in cuptorul deja incaljit, iar timp de 10-12 minute usa cuptorului sa fie usor intredeschisa („impiedicata” cu 2-3 bete de chibrit). De asemenea este recomandat sa urmarim coacerea pe usa transparenta a cuptorului fara a-l deschide frecvent.
  • Pentru ca usturoiul folosit la condimentarea mancarurilor sa fie mai usor digerabil, se fierbe inainte de folosire 3-4 minute in lapte dulce.
Anunțuri

Noiembrie 21, 2008 - Posted by | Sfaturi practice

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: