Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Budinca cu mere glasate

Ingrediente: 1 kg mere de marime mijlocie si toate din acelasi soi, 150 gr unt, 150 gr zahar. Pentru aluat: 4 oua, 4 linguru zahar, 4 linguri faina, un pachetel de zahar vanilat

Mod de preparare: Se curata merele de coaja, se taie in doua si se golesc de casuta cu seminte. Se freaca untul cu zaharul si se ung peretii si fundul unei cratite . Se aseaza merele pe fundul cratitei cu golul in sus. In fiecare scobitura se pun 2-3 boabe de visina din dulceata. Se da cratita la cuptorul incalzit din timp si se tine pana ce se inmoaie merele si zaharul capata o culoare galben-roscata. Intre timp se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma tare, se incorporeaza zaharul si se bat in continuare pe aburi pana se obtine o crema bine legata. Se adauga pe rand galbenusurile amestecand mereu apoi cate o lingura de faina pana se incorporeaza intreaga cantitate. Se scot merele din cuptor si se toarna deasupra pandispanul preparat. Se da forma la cuptor. Prajitura e gata cand pandispanul e rumenit si merele caramelizate. Se rastoarna imediat pe un platou mare, rotund. Se consuma calda, dar este mai buna rece cu putina frisca . Se taie in raze ca un tort.

Anunțuri

Noiembrie 20, 2008 - Posted by | Budinca |

2 comentarii »

  1. mama lui Serb,
    dar retete de post, ca unii, adica eu mai, tin post, nu gasiti si pentru noi?!
    va pup

    Comentariu de mohui | Noiembrie 20, 2008

  2. Pentru tine Mo, o sa caut.

    Comentariu de ghiocel07 | Noiembrie 20, 2008


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: