Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Prajitura caramel

Ingrediente: 600 gr faina, 100 gr unt, untura sau margarina, 150 gr zahar pudra, 2 oua intregi, un praf de copt si bicarbonat care se dizolva in 50 gr lapte si un praf de vanilie. Se freaca bine faina cu untul, se adauga ouale, bicarbonatul si laptele cat ia faina. Se face o coca potrivita, nu prea vartoasa. Se imparte in 6 si se coc foi in tava intinsa de la aragaz. Tava se presara cu faina.

Crema: 250 gr zahar se arde. Se stinge cu 300 gr apa. Din 120 gr faina se face o scrobeala cu 300 gr lapte si se adauga la zaharul ars. Se fierbe pana se leaga bine. Se lasa sa se raceasca. Intre timp se freaca 200 gr unt cu 200 gr zahar praf. Se adauga la crema fiarta si racita. Se umplu foile.

Glazura: 150 gr zahar, 3 linguri cacao, 4 linguri apa se amesteca si se adauga 50 gr unt. Se fierbe la foc mic.

Crema taiata se drege astfel: 1 lingurita zahar praf, jumatate pahar lapte fiert si caldut. Se bat cu telul si se adauga crema taiata.

Anunțuri

Noiembrie 15, 2008 - Posted by | Prajitura |

3 comentarii »

  1. a-si dori o reteta de prajitura dar mai simpla k sa numai stau prea mult in bukatarie.Va multumesk anticipat.

    Comentariu de alina | Iulie 27, 2009

  2. Cred ca checul postat ieri ar fi potrivit. Merge repede si este delicios.

    Comentariu de ghiocel07 | Iulie 28, 2009

  3. E doar o parere proprie, insa persoanele care nu vor sa „stea in bucatarie” nu ar trebui sa incerce sa gateasca, mai ales prajituri unde nu merge „dupa ureche”/”dupa ochi”.
    La urma urmei de asta s-au inventat cofetariile / patiseriile!

    Comentariu de Flyingroo | Aprilie 14, 2010


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: