Retetele Mamei

Niciodata nu e prea tarziu !

Zacusca de vinete 2

Ingrediente: 12 vinete potrivite, 40 gogosari rosii, 20 ardei, 1,5 kg ceapa, 1,5 litrii ulei, 1,5 litrii suc de rosii, 2-3 foi de dafin 2 linguri sare mare, cateva boabe de piper

Mod de preparare: Ceapa se taie solzisori si impreuna cu sarea se pun intr-un litru de ulei la calit. Ardeii, vinetele, gogosarii se coc, se curate de coaja si seminte. Se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Se pune totul in vasul cu ulei, se adauga sucul de rosii, se fierbe pe foc mic si se amesteca mereu. Cand e gata se toarna in borcane firbinti, batandu-se mereu in palma ca sa nu ramana bule de aer, se pune deasupra ulei incins, se capseaza, se acopera cu paturi pana la racire. Nu se umbla la ele 24 de ore.



Anunțuri

Noiembrie 9, 2008 - Posted by | Zacusca | , , , ,

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: